Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Nicolaiskolan
Programinformation
Helsingborg
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Nicolaiskolan i Helsingborg

Introduktionsprogram på Nicolaiskolan i Helsingborg

Missade du något betyg i nian så att du inte är behörig till gymnasieskolan?

Lugn, introduktionsprogrammen ger dig en utbildning att bygga vidare på, antingen till gymnasiet eller som grund för yrkeskunskaper. På introduktionsprogrammen går du mellan ett och tre år beroende på vilket program du går. Studierna och läroböckerna är anpassade efter dina behov, och vi arbetar huvudsakligen i små grupper. Du får mycket stöd och lärartid för att du ska bli behörig till vidare studier eller komma i arbete så fort som möjligt. Vi erbjuder fyra olika program: preparandutbildning, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Preparandutbildningen vänder sig till dig som har ett enstaka ämne kvar för att bli behörig, och som räknar med att bli fullt behörig till gymnasiet på ett år. Individuellt alternativ är för dig som har flera ämnen kvar för att bli behörig till gymnasiet och som behöver mer tid eller behöver hjälp att hitta en väg in på arbetsmarknaden. Yrkesintroduktion är för dig som vill ha en yrkesinriktad utbildning mot arbete eller vill bli behörig till ett yrkesprogram. Språkintroduktion är för dig som är nyanländ till Sverige med tyngdpunkt på det svenska språket så du kan gå vidare mot gymnasieskolan eller annan utbildning.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. 

Individuellt alternativ

Här förbereder du dig för yrkesintroduktion, nationellt gymnasieprogram eller för att börja jobba. Tillsammans med dina lärare utformar du din utbildning efter dina behov. Du kan läsa in grundskoleämnen, men också läsa mer praktiska ämnen eller vara på praktikplats några dagar i veckan för att få yrkeskunskap. Då skapar du också ett nätverk inför framtida arbete. Undervisningen är anpassad efter dina förutsättningar och dina lärare stöttar dig till fullo för att du ska kunna studera och utvecklas som person. Bra relationer och trivsel är viktigt, och vi jobbar mycket med gemenskap och att skapa förtroende för varandra.

Språkintroduktion

Språkintroduktionen vänder sig till dig som nyligen anlänt till Sverige. Utbildningens syfte är att du ska få tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna söka till ett nationellt gymnasieprogram, oavsett om du sedan väljer ett högskoleförberedande eller yrkesförberedande program.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Nicolaiskolan

Nicolaiskolan – kreativitet, skapande och entreprenörsanda

Är du en framtida ekonom, jurist, samhällsvetare, medie- producent, musiker, dansare eller frisör? Då har du kommit rätt. Här möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande och entreprenörskap oavsett program. Vi har programmen för dig som vill starta...


Läs mer om Nicolaiskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nicolaiskolan

Studievägen 2
252 47 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.helsingborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Nicolaiskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information