Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Du som vill bli behörig till ett nationellt program eller som vill hitta en väg ut i arbetslivet inom vårdsektorn är välkommen till oss. Vi erbjuder två introduktionsprogram som vänder sig till dig som är intresserad av Vård-och omsorgsprogrammet.

Du studerar på heltid minst 1 år och högst 3 år. Du följer en individuell studieplan som upprättas tillsammans med dig efter att vi kartlagt dina behov och ditt mål med utbildningen. Studieplanen ses över kontinuerligt. Vi erbjuder grundskolekurser i engelska, matematik och svenska/svenska som andra språk. Dessutom läser du många av de gymnasiekurser som ingår i ett nationellt vård-och omsorgsprogram. 

Programinriktat val mot nationellt Vård- och omsorgsprogram 1 år 

Du följer poängplanen för det nationella yrkesprogrammet Vård-och omsorg och läser yrkesämnen på gymnasienivå men du läser också det grundskoleämne du saknar. Vi erbjuder grundskolekurser i engelska och matematik.  

Du arbetar till stor del i mindre undervisningsgrupp och har stöd av din mentor under din utbildningstid. Eleverna på introduktionsprogrammet går i egen klass. 

På Kungsholmens västra gymnasium arbetar lärare och elevhälsa tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Det ingår arbetsplatsförlagt lärande 5 veckor (APL) det första läsåret, då du går ut och ser hur det är att arbeta inom vårdsektorn. Om du efter ditt första år når gymnasiebehörighet har du möjlighet att nå en yrkesexamen(efter sammanlagt 3 års studier) från Vård-och omsorgsprogrammet. 

Yrkesintroduktion med profil mot nationellt Vård- och omsorgsprogram 1-3 år

Du följer din individuella studieplan och läser kurser från Vård-och omsorgsprogrammet på gymnasienivå men även de grundskolekurser du saknar. Du arbetar i mindre undervisningsgrupper och har stöd av din mentor under din utbildningstid. Eleverna på introduktionsprogrammet går i egen klass. 

Grundskoleämnen som du kan läsa är svenska/svenska som andra språk, engelska, matematik. Du läser också kurser från nationellt Vård - och omsorgsprogram. 

På Kungsholmens västra gymnasium arbetar lärare och elevhälsa tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.  

Vi erbjuder praktik eller APL under din undervisningstid här. 

Efter utbildningen kan du söka jobb inom vårdsektor eller studera vidare inom vuxenutbildningen för att uppnå en gymnasieexamen.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsholmens Västra Gymnasium
Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap! Vill du vara en elev på en skola med Bra lärare Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär Träffa ungdomar från hela staden Och gå på en skola som ligger...

Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad