Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Strömma Naturbrukscentrum
Programinformation
Sätila
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

Introduktionsprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum

Läs Introduktionsprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum

Vill du studera på gymnasiet men saknar behörighet, och behöver läsa upp de kurser och ämnen som du saknar från grundskolan? Då borde du läsa på Introduktionsprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum i Sätila. Du får möjligheten att läsa olika utbildningar och inriktningar på skolans Naturbruksprogram där du lär dig mer om lantbruk, maskiner, djurskötsel och djurhållning. Strömma Naturbrukscentrum erbjuder två olika introduktionsprogram: Programinriktat individuellt val (PRIV) samt Yrkesintroduktion.

Programinriktat val

På Programinriktat val läser du de ämnen från högstadiet som du saknar för att ha en behörighet till gymnasiet samtidigt som du läser på ett av Naturbruksprogrammet inriktningar: Maskinförare Lantbruk, Djurskötare Lantbruk, Hästskötare eller Djurvårdare. När du blivit behörig så fortsätter du bara att läsa som vanligt i den klass som du redan studerar med. För att vara behörig till Programinriktat val behöver du ha godkänt betyg i följande:

• Svenska/Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik och tre andra ämnen
• Svenska/Svenska som andraspråk, Engelska eller Matematik och fyra andra ämnen

Yrkesintroduktion

På Yrkesintroduktion kan du studera om du saknar behörighet till ett yrkesprogram, och får då studera en yrkesinriktad utbildning som hjälper dig att börja studera på ett yrkesprogram eller att komma ut i arbetslivet och börja jobba. Vi träffas innan skolan börjar och gör upp en individuell studieplan för dig. Du får möjlighet till praktik (APL) under utbildningen. 

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som Strömma Naturbrukscentrum söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Strömma Naturbrukscentrum

Strömma Naturbrukcentrum

Välkommen till Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma Naturbrukscentrum ett naturbruksgymnasium med riksintag, för dig som vill lära dig mer om djur, natur och teknik. Skolan startade redan 1918 som Sätila lantmannaskola, och har varit en skola inriktad mot naturbruk och lantbruk under snart 100 år. Strömma...


Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Strömma Naturbrukscentrum

Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

 Visa telefonnummer
strommanaturbruk.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogrammet, fyll i följande uppgifter: