Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Introduktionsprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum

Om du saknar behörighet till gymnasiet kan du läsa ett introduktionsprogram hos Strömma Naturbrukscentrum

Programinriktat val
När du går Programinriktat val (PRO) hos Strömma Naturbrukscentrum följer du Naturbruksprogrammets timplan och går i en klass på naturbruksprogrammet samtidigt som du läser de högstadieämnen du behöver godkänt betyg i för att bli behörig till yrkesprogram. Målet är att du blir behörig till Naturbruksprogrammet och att du då fortsätter resten av gymnasietiden med den klass du redan går i.
Du kan gå Programinriktat val på alla utbildningar: Maskinförare lantbruk, Maskinmekaniker, Djurskötare lantbruk, Djurskötare special, Hästskötare, Djurvårdare

För att vara behörig till PRO ska du ha godkänt betyg i svenska (eller svenska som andraspråk). Dessutom i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen. Alltså godkänt i totalt 6 ämnen, varav svenska är ett av de godkända och matte eller engelska ett av de andra. Du är också behörig om du har godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Du kan få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för att komma ut på arbetsmarknaden eller till studier på ett yrkesprogram. Du kan både läsa ämnen från grundskolan och ämnen från naturbruksprogrammet. Du får möjlighet till praktik eller arbetsplatsförlagt lärande.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sätila

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Strömma Naturbrukscentrum
Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

Strömma Naturbrukscentrum

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur, natur och teknik. På vår skola erbjuder vi flera olika utbildningar: Inriktning Lantbruk: maskin eller lantbruksdjur Inriktning Djurvård: djurvård, hund eller Djur Special Inriktning Hästhållning: hästskötare (ridning eller...

Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Sponsrad