Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Välkommen till Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma Naturbrukscentrum ett naturbruksgymnasium med riksintag, för dig som vill lära dig mer om djur, natur och teknik. Skolan startade redan 1918 som Sätila lantmannaskola, och har varit en skola inriktad mot naturbruk och lantbruk under snart 100 år.

Strömma Naturbrukscentrum erbjuder sex olika utbildningar inom Naturbruksprogrammet: Maskinförare Lantbruk, Djurskötare Lantbruk, Hästskötare och Djurvårdare samt de nyaDjurskötare special och Maskinmekaniker/Lantbruk entreprenad. På alla utbildningar kan du själv välja vart du vill nå, då du på ett enkelt och tydligt sätt kan välja olika utgångar på varje inriktning som ger dig yrkesexamen, yrkesexamen med grundläggande behörighet eller yrkesexamen med naturvetenskaplig behörighet.

Fullt utrustad skola med allt som behövs

På Strömma Naturbrukscentrum finns det utrustning, lokaler och djur för alla sex inriktningarna. Det finns en ny mjölkrobot, fårstall, välutbildade rid- och körhästar, ridhus, paddock, lantbruksmaskiner, veterinärklinik samt två olika djurhus med exotiska djur. Med moderna lantbruksmaskiner får du så och skörda på omgivande arealer, och du som studerar mot hästskötare får rida och köra i vackra miljöer.

Bo på internat

Om du bor långt från skolan eller inte vill resa dagligen så kan du bo på något av Strömma Naturbrukscentrums internat. På internaten finns det alltid personal och fritidsledare hjälper och stöttar dig. Du får boende och mat och du kan även i mån av plats ta med dig din egen häst eller hund. Det finns dessutom många aktiviteter för dig som bor på internaten, du kan till exempel spela biljard, spel eller delta i filmkvällar. Ibland reser man iväg på studiebesök eller nöjesresor.

Hushållningssällskapet Sjuhärad

Strömma Naturbrukscentrum är en del av Hushållningssällskapet i Sjuhärad - en organisation som arbetar med att erbjuda kunskap för landets framtid och driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, olika forskningsprogram och olika projekt mot lantbruk och landsbygd. Hushållningssällskapet Sjuhärad har inte några privata aktieägare och allt ekonomiskt överskott återinvesteras i verksamheten.

Kombinera Naturbruk med Naturvetenskap

Strömma Naturbrukscentrum erbjuder dig som elev möjligheten att läsa alla sex utbildningarna med en profil mot Naturvetenskap. Detta innebär att du får s.k. dubbel kompetens dvs. praktiska kunskaper och en bred högskolebehörighet. Genom akademiska studier kan du utbilda dig vidare till yrken såsom veterinär och agronom, biolog mm. Kombinationen av Naturbruk och Naturvetenskap gör dig mycket konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Strömma Naturbrukscentrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Strömma Naturbrukscentrum

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Strömma Naturbrukscentrum.

Strömma Naturbrukscentrum

51199 SÄTILA

strommanaturbruk.se

Snart student!
Här känner alla varandra och tar hand om varandra. Familjär miljö, ger kompisar för livet.

För att beställa information från Strömma Naturbrukscentrum, fyll i följande uppgifter:

Strömma Naturbrukscentrum
Utbildningsrecensioner