Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs till Djurvårdare på Naturbruksprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum

Vill du arbeta på djursjukhus, kennel, zooaffär eller djurpark efter examen? Då borde du studera Djurvårdarinriktningen på Naturbruksprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum i Sätila. Det är en bred utbildning mot många olika sorters djur där du får lära dig om skötsel, hälsa, utfodring samt praktisk kunskap om djurens miljöer, hur man skapar dem och hur man får djuren att trivas och utöva sitt naturliga beteende.

Flera olika inriktningar

På Djurvårdarinriktningen får du läsa kurser som bland annat Djurens biologi, Djuren i naturbruket och Djurhållning, där du lär dig mer om djuren som en del av vår evolutionära värld, hur de används i vårt samhälle och hur man sköter och tar hand om dem på bästa sätt. Du får välja mellan tre olika utgångar på inriktningen: Djurvårdare, Djurvårdare med grundläggande högskolebehörighet, och Djurvårdare med inriktning naturvetenskap. Den senare innebär att Du utökar din studiekurs för att läsa in fler kurser inom Fysik, Matematik och Kemi.

Arbeta med djur direkt på skolan

Strömma Naturbrukscentrum har två djurhus fyllda med olika djur vilket ger dig möjligheten att arbeta med djur direkt på skolan och du kan lära dig genom praktiskt utövande av skötsel och hållning av djur. Du kan också få ta med dig din egen hund till skolan och träna upp den med hjälp av lärare. Du har även minst 15 veckors praktik (APL) på Strömma Naturbrukscentrum, och du kan till exempel göra din praktik på djursjukhus, kennlar, hunddagis, djuruppfödare, djurparker eller zoobutiker. Du har även möjligheten att göra din praktik utomlands.

Många möjligheter efter examen

Efter examen och beroende på vilka kurser du väljer så kan du sikta mot yrken. Du kan även starta och driva eget företag, vilket du blir förberedd till genom att du får möjlighet att starta ett UF-företag under studietiden. Om du läser till de kurser som behövs så kan du få högskolebehörighet, vilket öppnar upp möjligheten för att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Beroende på hur du väljer kurser kan du skaffa behörighet så att du senare kan arbeta som djurvårdare, djursjukskötare, veterinär, zoolog, biolog m.m.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sätila
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Strömma Naturbrukscentrum
Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

Välkommen till Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma Naturbrukscentrum ett naturbruksgymnasium med riksintag, för dig som vill lära dig mer om djur, natur och teknik. Skolan startade redan 1918 som Sätila lantmannaskola, och har varit en skola inriktad mot naturbruk och lantbruk under snart 100 år. Strömma...

Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Snart student!
08 feb 2017
Underbar skola i härlig miljö

Här känner alla varandra och tar hand om varandra. Familjär miljö, ger kompisar för livet.

Sponsrad