Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet: Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjlighet att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier.

Programinriktat val: IMV

Målet med programinriktat (IMV) val är att du som elev ska få en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program så att du så snart som möjligt kan antas till det nationella programmet och läsa mot en gymnasieexamen. Du läser anpassat utifrån poängplanen för ett nationellt program samtidigt som du läser de grundskolekurser som krävs för behörighet till ett nationellt program.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan.

När är jag behörig till IMV?

Du är behörig till programinriktat val om du har har lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska plus minst tre andra ämnen, alternativt lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik eller engelska plus minst fyra andra ämnen.

Yrkesintroduktion: IMY

Yrkesintroduktion (IMY) vänder sig till dig som inte har de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet till ett yrkesprogram. Målet är att du ska få en yrkesinriktad utbildning för att du ska kunna söka något av våra yrkesprogram eller underlätta för dig att kunna etablera dig på arbetsmarknaden.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan. Med rätt verktyg så hjälper vi dig att nå dina mål.

När är jag behörig till IMY?

Du är behörig till yrkesintroduktion om du saknar de godkända betyg som krävs för att söka till ett yrkesprogram.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammet är ett gymnasieförberedande program. 

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Kalmar
Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Kalmar

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Sponsrad