Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Öknaskolan
Programinformation
Nyköping
Antal elever: cirka 200 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 226,3) * statistik från 2019/20

Film

Hör vad skolans elever säger om sitt gymnasieval till Öknaskolan och hur de tänker om sin framtid - hur tänker du?

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård på Öknaskolan

Naturbruksprogrammet, Djurvård på Öknaskolan är utbildningen för dig som vill lära dig om djurs beteende, behov och skötsel. Här får du kunskap om många olika djurarter. Inom inriktningen Djur kan du välja att fördjupa dig antingen inom Djurskötsel, Djursjukvård eller Naturvetenskap.

Öknaskolan är ett gediget naturbruksgymnasium med stora resurser. Det finns en veterinär som arbetar heltid i undervisningen på skolan. Man har också ett nybyggt hunddagis och en veterinärmottagning.

Programfördjupning mot Djurvård

På programfördjupningen Djurvård får du kunskap om bland annat förebyggande djurhälsovård, sjukdomslära, hygien och smittskydd. Undervisningen sker delvis i skolans djurhus, men också på veterinärmottagningen och hunddagiset.

På Djursjukvård får du som elev följa med i veterinärens arbete i skolan. Du erbjuds möjlighet att göra praktik på en veterinärklinik och får gå en grundkurs i läkemedelshantering för smådjur, vilket innebär att du kan få utföra vissa injektioner och behandlingar när du arbetar på en smådjursklinik. 

Efter utbildningen finns många arbetsmöjligheter inom bland annat kliniker för smådjur, zooaffärer, djurparker och hunddagis.

Naturvetenskaplig fördjupning

Väljer du att läsa naturvetenskaplig fördjupning läser du matematik, kemi, biologi och fysik och förbereds för vidare studier på högskola eller universitet för att bli exempelvis veterinär, agronom eller lantmästare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Öknaskolan

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter examen ska ha de...


Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner.

Supernöjd djurelev
(4)
Sjukt bra utbildning, framförallt väldigt engagerade och kunniga lärare! Inga lärare nöjer sig med att bara ge oss det vi måste ha utan nästan alla tar det där lilla steget extra för att göra oss extra redo för arbetslivet. Även om skolan har och har haft vissa problem med ex jargongen så är ledningen och lärarna lyhörda och gör allt de kan för ...
Emma, kommunikatör Kommentar:
Jag kan inte annat än hålla med! Öknaskolan erhåller engagerade lärare med stort intresse för sina undervisningsämnen. Vi arbetar alltid aktivt med vår värdegrund; respekt, ansvar, engagemang och göra skillnad!
Visa hela
Elev
(5)
En utbildning som håller hög klass, även enligt Skolverket ;) under åren på Ökna får man inte bara många nya kunskaper utan även många nya vänner och kontakter. Vill man jobba grönt i framtiden och få fördjupade kunskaper så är Öknaskolan utbildningen du ska gå!
Emma, kommunikatör Kommentar:
Det stämmer bra! Fläckfritt och med beröm passerade vi Skolverkets granskning av samtliga djurinriktningar på naturbruksprogrammen runtom i Sverige. Ett stort plus är den stora variationen olika djur, samt att gränsen mellan teori och praktik suddats ut. Här får man lära sig, på riktigt!
Gammal elev
(5)
Ökna har fantastiska engagerade lärare. Efter att ha gått djur/natur så kan jag med stor säkerhet hitta jobb och även vara säker på att jag har kunskapen som krävs. Internatet får en även att växa som person även om det kan vara svårt för allt är så nytt och spännande. Hade inte kunnat tänka mig ett bättre andra hem
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård från Öknaskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Öknaskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: