Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Nordvik Utbildningar, i Kramfors
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet

Är djur ditt största intresse?

Kanske vill du hjälpa sjuka djur bli friska, jobba i en zoobutik, jobba med hundar eller med någon annan djuranknuten verksamhet? Då har du kommit rätt!

Vår styrka är blandningen av teori och praktik. Hos oss får du en bred utbildning där du bl.a. får lära dig att ta hand om och undersöka våra egna djur. I vårt minizoo finns bl.a. gnagare, reptiler, fiskar och fåglar. Alla elever som läser Djurvård kommer i årskurs 1 läsa kursen Hund 1 och då har du möjlighet att ta med din egen hund. Läs mer nedan.

En veterinär kommer regelbundet att ha mottagning här på Nordvik och eleverna får delta vid behandlingar som en del av sin utbildning.

Här kan du både plugga och bo på en helt unikt vacker plats i en rogivande atmosfär omgiven av många olika sorters djur.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha en bred bas att stå på med kunskap om och vana att hantera många olika sorters djur. På Nordvik har du även en unik möjlighet att vara en del av livet på gården, där det föds allt från kalvar och lamm till kaniner och marsvin.

Profiler

Utbilda dig till djurvårdare

Du kommer att få lära dig ta hand om både friska och sjuka djur. Du får lära dig om olika arters utfodring, skötsel, beteenden och speciella behov. Nordvik har egna gnagare, reptiler, fiskar, fåglar, kaniner, minigrisar m.m. i vårt djurhus.

Du har möjlighet att ta D9 (läkemedelshantering) om du läser Djurvård med inriktning mot Djursjukvård, då blir du Djurvårdare på utökad nivå vilket ökar dina anställningsmöjligheter.

Veterinär Connie Regnersen har regelbundet mottagning här på Nordvik, du får delta vid behandlingar som en del av din utbildning. Hon har även en del teori med de elever som läser mot djurvårdare i årskurs 3.

Arbeta med hund

Då finns utbildningen för dig här hos oss på Nordvik.

Hundar är mer än bara en hobby, hundbranschen är en starkt växande marknad och hundägare lägger både mycket tid och pengar på sin/sina fyrbenta vän/vänner. Hos oss har du möjligheten att ta ditt hundintresse och skapa dig en yrkeskunskap. 

Hos oss kan du också välja kurser som gör att du får grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kramfors

Varför välja Nordvik Utbildningar?

Skolmat på restaurang

Internat

Behov på arbetsmarknaden

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 861 62 Timrå
Telefon: 060-16 32 91
Mejladress: lennart.fridlund@timra.se

Reportage

Nordvikskolan är fantastisk!

Nordvikskolan

"Skolan har mycket praktiska ämnen. Vi har djuren på plats och man får en bra gemenskap med alla människor. Ett plus med djurvårdsprogrammet på Nordvik är att vi har vår egen veterinärmottagning. Jag tycker att Nordvikskolan är fantastisk och jag ångrar inte mitt val", berättar Sara som läser Djurvård på Nordvikskolan. Hör vad Sara, Ebba och Max har att säga om sin skola i det här elevreportaget.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordvik Utbildningar
Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med hästar, smådjur, trädgård eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i...

Läs mer om Nordvik Utbildningar och visa alla program.

Sponsrad