Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 227,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 227,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Få särskild behörighet med D9-certifikat 

Dilles filosofi är att utbilda kunniga och anställningsbara djursjukvårdare med kunskaper utöver det som andra skolor erbjuder. Du får en bredd inom djursjukvård och även möjlighet att fördjupa dig i ett specialområde som du tycker är särskilt intressant. Har du speciella intressen finns också goda möjligheter att göra din praktik inom olika områden, i och utanför Sverige.

Efter utbildningen kan du få jobb på kliniker eller djursjukhus, i häststall, inom hundnäringen, i zooaffärer eller som djurvårdare på djurparker. Profilen djurvård ger en ovärderlig kunskap som efterfrågas av många arbetsgivare, särskilt med examen i Djurvårdare på utökad nivå med D9-certifikat som Dille erbjuder.

Läs vidare efter gymnasiet

Profilen Djurvård på Naturbruksprogrammet är en yrkesutbildning som på Dille även ger grundläggande högskolebehörighet. För dig som vill läsa vidare, exempelvis till legitimerad djursjukskötare eller veterinär, erbjuds extrakurser som ger dig möjlighet att plugga vidare inom djursjukvård efter gymnasiet.

Första året: Sjukdomskunskap och förebyggande djurvård

Första året läser du Djurvård 1, ett ämne du fortsätter med under hela utbildningen. Du börjar med grundläggande sjukdomskunskap, vård av sjuka djur, etologi (läran om djurs beteende) och förebyggande djurvård för hund, katt och häst. Du åker på kurs till Kolmårdens Djurpark för att få en inblick i djurparksvärlden och lära dig om exotiska djur. Kolmården och andra samarbetspartners återkommer sedan under utbildningen med jämna mellanrum, liksom gästföreläsare som kommer till skolan.

Andra året: Anatomi, fysiologi och läkemedelskunskap

I den här årskursen läser du Djurvård 2 – om sjukdomslära, anatomi och fysiologi och läkemedelskunskap. Det blir mycket praktiskt arbete, inte minst under din praktikperiod.

Tredje året: Djurvårdprogrammet och specialiseringskurs

Det sista året läser du på djurvårdsprofilen och de specialiseringskurser som du valt. Du har möjlighet att fördjupa dig i anatomi och fysiologi, sjukdomskunskap, läkemedelskunskap, fysioterapi, exotiska djur, anestesi, behandlingar, djur för forskningsändamål, till exempel.

Praktik

15 veckor av din utbildning gör du praktik, det kalls för APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Praktiken gör du på en arbetsplats som ger dig insikt i branschen. Dille har ett stort kontaktnät och erbjuder praktikplatser på stora och små kliniker/djursjukhus, hund- och häststall, rehabiliterings­företag, djurparker, zooaffärer med mera.

Nyfiken?

Skolan har alltid öppet hus vilket innebär att du kan komma och hälsa på när du vill. Du kan välja att praoa en längre tid, stanna en dag eller bara några timmar. Du får vara med på ordinarie lektioner, träffa elever/personal samt ta en titt på skolan. Detta är ett utmärkt tillfälle att få en inblick i hur det skulle vara att studera på Dille Gård.

Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Dille Gård Naturbruksgymnasium
Dille 226
836 95 Ås

Dille Gård Naturbruksgymnasium – den lilla skolan med de stora möjligheterna

Dille Gårds filosofi är att undervisningen skall vara rolig, inspirerande och utvecklande. På Dille Gård Naturbruksgymnasium utanför Östersund i Jämtland kan du kombinera din utbildning med dina intressen. Skolan erbjuder Naturbruksprogrammet som ger dig både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Utbildningarna...

Läs mer om Dille Gård Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Sponsrad