Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Sällskapsdjur

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Film

Om utbildningen

Plugga djursjukvård/smådjur

Läs Djursjukvård – Sällskapsdjur på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Denna utbildning är designad för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett intresse för sällskapsdjur. Tillsammans med Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg har skolan utvecklat inriktningen mot djursjukvård – sällskapsdjur, där 80 % handlar om hund och katt. Den här lite nyare utbildningen utvecklades efter goda erfarenheter med utbildningen inom hästsjukvård som varit så framgångsrik under en lång tid.

Klinikutbildning på flera avdelningar

Under alla dina tre gymnasieår kommer du att få göra din klinikutbildning på flera områden. De områden som ingår är; vårdavdelning, poliklinik samt operation. Redan i årskurs 1 introduceras du på de olika klinikerna.

Evidensia Helsingborg – ett av landets största djursjukhus

Skolans samarbetspartner Evidensia i Helsingborg är ett av landets två riktiga specialistdjursjukhus med operationer och akutintag dygnet runt.

En utbildning – tre examina

Utbildningen är baserad på Naturbruksprogrammet som ger dig en yrkesexamen inom djurens- hälso- och sjukvård. Alla inriktningar på skolan ger dig dessutom grundläggande behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Den tredje examen du kan ta är Jordbruksverkets D9 examen som ger utökad befogenhet att utföra mer avancerade arbetsuppgifter.  Med den här examen får du t.ex. sätta dropp, ge injektioner och ta blodprov. Naturligtvis blir du mycket attraktiv på arbetsmarknaden inom detta yrke.

Veterinär eller läkare?

Vill du bli veterinär eller läkare? Du kan du kombinera Djursjukvård Häst med skolans NA- block och bli direkt behörig (Områdesbehörighet A13 ) till de studier som krävs för dessa yrken, i Sverige och utomlands.

Efter studenten

Du kan välja om du vill gå direkt ut i arbete eftersom branschen söker utbildad arbetskraft. Arbetsmarknaden för detta bristyrke är mycket bra, branschen växer och det är stor brist på utbildad personal. Vill du hellre läsa vidare har du grundläggande behörighet till högskola och dessutom behörighet till alla kandidatutbildningar på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Med NA blocket kan du även läsa till läkare eller veterinär.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Sällskapsdjur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Sällskapsdjur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet till SLU

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Sällskapsdjur så kommer skolan att kontakta dig.

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada...


Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Sällskapsdjur från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasi...
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.

Läs mer
Tävlingsinriktning på Rid- & Dju...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer