Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
11 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 237,9)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
11 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 237,9)
Ladda ner poängplan

Om utbildningen

Realgymnasiet Göteborg

Lär dig möta djur och djurägare yrkesmässigt

Naturbruksprogrammet

Programmet för dig vars hjärta klappar för djur och natur. De upptrampade karriärstigarna börjar vid hästhållning, natur/äventyr, sällskapsdjur/djursjukvård, naturturism, hund eller djurpark. Oavsett vilken väg du väljer väntar fina förutsättningar för ett känslorikt yrkesliv. Kanske som ledare/chef? Sådana behövs då branschen växer och yrkesrollerna blir allt fler.

Om inriktningen

Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla slag, det är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur. Service och bemötande genomsyrar utbildningen och är en viktig och spännande grund i yrket. Du kommer att möta djur och kunder i exempelvis zoohandel, djurpark och inom djursjukvården. Du får utbildning inom djursjukvård och du erbjuds att gå grundkurs i läkemedelshantering för att bli djurvårdare nivå 2 med speciell behörighet.

Naturvetenskaplig fördjupning

Vi erbjuder Naturvetenskaplig fördjupning inom Naturbruksprogrammet med inriktning Sällskapsdjur & Djursjukvård på Realgymnasiet Göteborg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Realgymnasiet Göteborg
Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 330 elever på skolan som ligger centralt i Göteborg, ett stenkast från Järntorget.Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla...

Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mathilda
11 dec 2018

En riiiiktigt härlig skola med en bra gemenskap bland lärare och elever. Jag har utvecklats enormt mycket både inom mig själv och min utbildning djurvård. Rekommenderar starkt f...

Visa hela
Sponsrad