Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård

Realgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 230 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 229,1) * statistik från 2022
Realgymnasiet Göteborg

Om utbildningen

Lär dig möta djur och djurägare yrkesmässigt

Naturbruksprogrammet

Programmet för dig vars hjärta klappar för djur och natur. De upptrampade karriärstigarna börjar vid hästhållning, natur/äventyr, sällskapsdjur/djursjukvård, naturturism, hund eller djurpark. Oavsett vilken väg du väljer väntar fina förutsättningar för ett känslorikt yrkesliv. Kanske som ledare/chef? Sådana behövs då branschen växer och yrkesrollerna blir allt fler.

Om inriktningen

Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla slag, det är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur. Service och bemötande genomsyrar utbildningen och är en viktig och spännande grund i yrket. Du kommer att möta djur och kunder i exempelvis zoohandel, djurpark och inom djursjukvården. Du får utbildning inom djursjukvård och du erbjuds att gå grundkurs i läkemedelshantering för att bli djurvårdare nivå 2 med speciell behörighet.

Naturvetenskaplig fördjupning

Vi erbjuder Naturvetenskaplig fördjupning inom Naturbruksprogrammet med inriktning Sällskapsdjur & Djursjukvård på Realgymnasiet Göteborg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 290 elever på skolan som ligger centralt i Göteborg, ett stenkast från Järntorget.Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla...


Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Göteborg

Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.realgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Mathilda

En riiiiktigt härlig skola med en bra gemenskap bland lärare och elever. Jag har utvecklats enormt mycket både inom mig själv och min utbildning djurvård. Rekommenderar starkt för dig som vill ha roligt men samtidigt lära dig på riktigt.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård från Realgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Realgymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information