Visa gymnasium.se som: Mobil

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Att lära sig saker i teorin är en sak, men att kunna utföra och utforska den i praktiken lyfter både erfarenhet och kunskapen till en ny nivå! Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter examen ska ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn med växter, djur, mark, vatten eller skog.

Välj mellan flera spännande inriktningar

Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna Lantbruk, Djur, Trädgård, Häst samt Jakt och Viltvård. Om du är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja naturvetenskap som fördjupningsområde. Då läser du ämnen som ger dig en så kallad särskild behörighet för vidare studier. På Öknaskolans Gymnasiesärskola erbjuds programmet skog, mark och djur för dig som behöver mer stöd under din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till Öknaskolan via Yrkesintroduktion.

Bo på internat på Öknaskolan

Bo på Öknaskolans internat!

På Öknaskolan läser ca 250 elever. Av dessa bor 140 bor på skolans internat. När du bor på internat är det egna ansvaret i fokus och ger dig  stora erfarenheter i att visa andra respekt. Men det allra största är att du skaffar dig vänner för livet och skapar många fina minnen du sent kommer glömma!

Besök Öknaskolan

Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns möjlighet till besök vid öppet hus eller andra evenemang som skolan arrangerar varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december. 

Här är lärarna agronomer, lantmästare och viltmästare

På skolan arbetar erfarna och utbildade instruktörer och lärare med bakgrund som bland annat agronomer, lantmästare, agrotekniker, trädgårdsingenjörer och viltmästare.

Ansökan till Öknaskolan

Kommer du inte från Sörmland? Du kan söka till skolan oavsett var du bor i landet på så kallat "frisök", så länge den utbildning du vill läsa inte finns på en skola som ligger närmare kan du bli antagen till Öknaskolan och få bo på skolans internat. Det är din hemkommun som avgör om du får gå hos oss.

Öknaskolan


Är du intresserad och vill veta mer om Öknaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Öknaskolan

Video

Hör vad skolans elever säger om sitt gymnasieval till Öknaskolan och hur de tänker om sin framtid - hur tänker du?

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur Nyköping
3,8 (4)
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Nyköping
3,0 (4)
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Häst Nyköping
4,0 (1)
Naturbruksprogrammet, Skog Nyköping
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Trädgård Nyköping
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Nyköping
  • = Riksintag

Visa alla

Sociala medier


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Öknaskolan.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Öknaskolan
 16,2%
Nyköping
 64,2%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Öknaskolan 7,2
Nyköping 11,9
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 239


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,5 38,6 % .
  Nyköping Sverige År
Totalt antal studerande 77 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,5 13,8 14,0 2017
Andel behöriga till högskola 38,6 % 39,3 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 44 recensioner.

Fanny J, HH18
(4)
Att börja på denna skola är bland de bästa valen jag gjort i mitt liv, om kanske inte det bästa. Att våga välja den linje som man själv vill gå och är intresserad av och inte gå linjen som ens dåvarande kompisar valde var väldigt svårt, att dessutom flytta hemifrån i samma veva gjorde det ännu svårare. Gör det jag älskar varje dag, helgerna är t...
Emma, kommunikatör Kommentar:
Vad roligt att du är så nöjd med ditt val, Fanny! Ta vara på skoltiden och njut av vår fina skola!
Visa hela
Supernöjd djurelev
(4)
Sjukt bra utbildning, framförallt väldigt engagerade och kunniga lärare! Inga lärare nöjer sig med att bara ge oss det vi måste ha utan nästan alla tar det där lilla steget extra för att göra oss extra redo för arbetslivet. Även om skolan har och har haft vissa problem med ex jargongen så är ledningen och lärarna lyhörda och gör allt de kan för ...
Emma, kommunikatör Kommentar:
Jag kan inte annat än hålla med! Öknaskolan erhåller engagerade lärare med stort intresse för sina undervisningsämnen. Vi arbetar alltid aktivt med vår värdegrund; respekt, ansvar, engagemang och göra skillnad!
Visa hela
Elev
(5)
En utbildning som håller hög klass, även enligt Skolverket ;) under åren på Ökna får man inte bara många nya kunskaper utan även många nya vänner och kontakter. Vill man jobba grönt i framtiden och få fördjupade kunskaper så är Öknaskolan utbildningen du ska gå!
Emma, kommunikatör Kommentar:
Det stämmer bra! Fläckfritt och med beröm passerade vi Skolverkets granskning av samtliga djurinriktningar på naturbruksprogrammen runtom i Sverige. Ett stort plus är den stora variationen olika djur, samt att gränsen mellan teori och praktik suddats ut. Här får man lära sig, på riktigt!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Öknaskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 44 recensioner.