Visa gymnasium.se som: Mobil

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Har du ett intresse för ämnen som djur, natur eller teknik? Vill du läsa ett gymnasieprogram där du får båda plugga och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet på Öknaskolan vara något för dig!

Välj mellan flera spännande inriktningar

Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna lantbruk, djur, trädgård, häst och jakt och viltvård. Om du är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja naturvetenskap som fördjupningsområde. På Öknaskolans Gymnasiesärskola erbjuds ett program för dig som behöver mer stöd under din utbildning, NP4. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till Öknaskolan via Yrkesintroduktion.

Bo på Öknaskolans internat!

På Öknaskolan läser ca 250 elever. Av dessa bor 140 bor på skolans internat. Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns möjlighet till besök vid öppet hus eller andra evenemang som skolan arrangerar varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december. 

Här är lärarna agronomer, lantmästare och viltmästare

På skolan arbetar erfarna och utbildade instruktörer och lärare med bakgrund som bland annat agronomer, lantmästare, agrotekniker, trädgårdsingenjörer och viltmästare.

Flera inriktningar inom naturbruk

På Öknaskolan förbereds du för jobb inom den gröna näringen. Alla läser till grundläggande behörighet till högskolan och de som vill ha särskild behörighet pluggar naturvetenskap. Skolan har även särskoleutbildning med fokus på naturbruk och djurvård.

Öknaskolan präglas av glädje – här trivs eleverna och har roligt med djuren, maskiner, växter, vilt och genom sammanhållningen på internatet. Man får vänner för livet.

Ansökan till Öknaskolan

Kommer du inte från Sörmland? Du kan söka till skolan oavsett var du bor i landet på så kallat "frisök", så länge den utbildning du vill läsa inte finns på en skola som ligger närmare kan du bli antagen till Öknaskolan och få bo på skolans internat. Det är din hemkommun som avgör om du får gå hos oss.


Är du intresserad och vill veta mer om Öknaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Öknaskolan

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur Nyköping
3,0 (2)
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Nyköping
3,0 (4)
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Häst Nyköping
Naturbruksprogrammet, Skog Nyköping
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Trädgård Nyköping
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Nyköping

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Öknaskolan.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Öknaskolan
 16,2%
Nyköping
 64,2%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Öknaskolan 7,2
Nyköping 11,9
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 239


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,5 38,6 % .
  Nyköping Sverige År
Totalt antal studerande 77 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,5 13,8 14,0 2017
Andel behöriga till högskola 38,6 % 39,3 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Samson
(5)
Skolan och dess personal ger stort utrymme för personlig utveckling både på internatet och i ens egna studier. Personalen är chill och alla känner alla så det blir ett varmt och hemtrevligt klimat medan man får plugga det man tycker bäst om, vare sig detta är lantbruk, djur, häst, trädgård eller jakt och viltvård! 10/10 would go there again
Djurtvåa
(5)
Jag gick ut grundskolan med 320 i meritvärde och valde mellan Ökna och en vanlig "snobb-skola" där alla förväntade sig att jag skulle gå bara för att jag hade så bra betyg. När jag gjorde mitt val tycke många att jag var galen som "kastade bort mina betyg", men nu när jag har gått här i 1,5 år kan jag tala om att det är de som väljer en vanlig s...
Visa hela
Douglas uggla
(1)
Öknaskolan är ett stort skämt! Kommer aldrig rekomendera den till någon! Det ända som har gjort så man inte byter skola är att man har kommit alla vänner så nära.
Annie Magnusson Kommentar:
Hej Douglas, jättetråkigt att du tycker så, vi får vara glada för att du har fått bra kompisar här i alla fall! Lycka till i framtiden! Annie Magnusson, informatör, Öknaskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Öknaskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Öknaskolan
Utbildningsrecensioner
(4,1)
Baseras på 37 recensioner