DITT VAL - DIN FRAMTID!
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Har du ett intresse för ämnen som djur, natur eller teknik? Vill du läsa ett gymnasieprogram där du får båda plugga och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet på Ölnaskolan vara något för dig!

Välj mellan flera spännande inriktningar

Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna lantbruk, djur, trädgård, häst och jakt och viltvård. Om du är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja naturvetenskap som fördjupningsområde. På Öknaskolans Gymnasiesärskola erbjuds ett program för dig som behöver mer stöd under din utbildning, NP4. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till Öknaskolan via Yrkesintroduktion.

Bo på Öknaskolans internat!

På Öknaskolan läser ca 250 elever. Av dessa bor 140 bor på skolans internat. Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns möjlighet till besök vid öppet hus eller andra evenemang som skolan arrangerar varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december.

Här är lärarna agronomer, lantmästare och viltmästare

På skolan arbetar erfarna och utbildade instruktörer och lärare med bakgrund som bland annat agronomer, lantmästare, agrotekniker, trädgårdsingenjörer och viltmästare.

Flera inriktningar inom naturbruk

På Öknaskolan förbereds du för jobb inom den gröna näringen. Alla läser till grundläggande behörighet till högskolan och de som vill ha särskild behörighet pluggar naturvetenskap. Skolan har även särskoleutbildning med fokus på naturbruk och djurvård.

Öknaskolan präglas av glädje – här trivs eleverna och har roligt med djuren, maskiner, växter, vilt och genom sammanhållningen på internatet. Man får vänner för livet.

Ansökan till Öknaskolan

Kommer du inte från Sörmland? Du kan söka till skolan oavsett var du bor i landet på så kallat "frisök", så länge den utbildning du vill läsa inte finns på en skola som ligger närmare kan du bli antagen till Öknaskolan och få bo på skolans internat. Det är din hemkommun som avgör om du får gå hos oss.

Är du intresserad och vill veta mer om Öknaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Informationskväll, Öppet hus, Öppet hus

VIP-kväll

Välkommen på VIP-kväll

Tisdagen den 10 april 2018 kl. 18-20 kan du besöka oss och träffa skolans rektor, studievägledare med flera. Vi bjuder på mat och svarar på dina frågor. Det kommer finnas möjlighet att gå runt och kika på skolan.

Föranmälan krävs. Skicka ett mail till oss och berätta hur många som kommer tillsammans med dig.

Välkomna!

Datum:   2018-04-10    Tid:   18:00 - 20:00

Öppet Hus på Öknaskolan

öknaskolan

Välkommen på Öppet Hus hos oss!

Välkommen på Öppet Hus - träffa elever, rektor, lärare m.fl. Våra djurstallar är öppna och du som är nyfiken på vårt internat får möjlighet att se hur våra elever bor.

Vi har öppet:

11:e november, kl. 10:00-14.00

18:e januari, kl. 17:00-20:00

Välkomna!

Datum:   2018-01-18    Tid:   17:00 - 20:00

Öppet Hus & Julmarknad 7 december

Torsdag 7 december har vi Öppet Hus i samband med vår traditionella julmarknad. Kom och träffa elever och personal, passa på att handla julklappar och julblomster på vår julmarknad.

Kl. 17-20 har vi öppet, välkomna!

Datum:   2017-12-07    Tid:   17:00 - 00:00

Utbildningar - Öknaskolan

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur Nyköping
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Nyköping
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Häst Nyköping
Naturbruksprogrammet, Skog Nyköping
Naturbruksprogrammet, Trädgård Nyköping
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Nyköping

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Öknaskolan.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.oknaskolan.se

Kontakta Öknaskolan

naturvetaren   |   2017-08-23
Fantastisk fin skola! Bästa valet jag någonsin gjort är att ha gått på Öknaskolan!
ylva   |   2017-05-10
Jag tycker att det är jätte bra skola och jag går lant och det funkar perfekt =) =) =)
Fd. Elever   |   2017-03-23
Mina veterinärstudier har varit så mycket lättare än mina kursares tack vara mina kunskaper från Ökna. Jag har så mycket praktisk erfarenhet som kommer till nytta då de första åren är teoretiska. En kompis pluggar till Biolog (som gått på Ökna) och känner samma sak. Vi är båda väldigt glada att vi inte valde att gå vanligt Naturvetenskapligt pro...
Visa hela

Forum om Öknaskolan

Här kan du ställa frågor om Öknaskolan och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
1 en fråga 2013-11-22   Annelie Jag har en elev som är intresserad av ert hundprogram. Kommer det att bli något Öppet Hus nu i höst. MVH Annelie
Sida:

» Ställ ny fråga