Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Segragymnasiet, i Östra Ljungby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 242,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 242,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs utbildningen mot Lantbruk på Naturbruksprogrammet på Segragymnasiet

Vill du arbeta med maskiner, lantbruk och boskap i framtiden? Då borde du läsa Lantbruksinriktningen på Naturbruksprogrammet på Segragymnasiet i Östra Ljungby. Det är en omfattande utbildning där du lär kombinerar teori och praktik för att lära dig så mycket som möjligt om lantbruksyrket. Du kommer få spendera mycket tid utomhus med de olika maskinerna som man använder inom lantbruket.

Lär dig hur man arbetar med maskiner

På Lantbruksinriktningen arbetar du tätt med utbildningsvärdar vilket är olika lantbruksföretag som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet för att du ska lära dig på bästa sätt. Du får lära dig olika biologiska funktioner och system som du sedan applicerar på lantbruk i form av hur man sår och skördar effektivt. Du får även fördjupa dig mot ämnen såsom svetsmetoder, odlings, djurkunskap, lantbruksdjur, maskiner och service, ekonomi och företagande.

Genom samarbetet med de olika utbildningsvärdarna får du tillgång till moderna maskiner och djurstallar, stora ytor med jordbruk och boskap och erfarna lärare och mentorer. Du kan dessutom få olika certifikat:

  • Certifikat för truck, hjullastare och grävmaskin
  • Sprutcertifikat
  • Arbete på väg
  • Heta arbeten

Välj mellan två profiler: Entreprenad eller Lantbruksdjur.

Få kunskap genom praktik

Under utbildningen på Naturbruksprogrammet så kommer du ha praktik under alla tre åren. Första året har någon till några dagar i veckan på skolans lantbruk och närliggande lantbruksföretag; Under det andra och tredje året utför du din praktik på praktikgårdar antingen i närheten av skolan eller ditt eget hem. Du får även möjligheten att utföra din praktik utomlands under andra och tredje året om du vill det.

Efter examen

Lantbruksinriktningen på Segragymnasiet förbereder dig väl inför framtida arbete inom lantbruk genom en bred och omfattande utbildning med många praktiska moment. Om du vill så kan du lägga till kurser som ger dig högskolebehörighet om du vill studera vidare på högskola eller universitet, och du kan då sikta mot att utbilda dig mot till exempel lantmästare eller polis. Du får möjligheten att profilera dig mot lantbruksdjur eller entreprenad under studietiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östra Ljungby

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Segragymnasiet
Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra...

Läs mer om Segragymnasiet och visa alla program.

Sponsrad