Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Nordvik Utbildningar, i Kramfors
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet

Växter och djur

Är du intresserad av olika verksamheter inom lantbruk och vill ha öppna dörrar i framtiden? Då är Nordvik rätt utbildning för dig. Du får ta hand om våra kor, ungdjur och får, lära dig grunderna i avel, utfodring, skötsel och anatomi. Vi har samarbete med moderna och framgångsrika gårdar där du får värdefull praktik.

På Nordvik finns ett jordbruk där du får lära dig plöja, harva, så, skörda och mycket mer. Du får alltså grundläggande maskinkunskap. Det är stor brist på maskinförare och tillsammans med kunskaperna inom entreprenörskap som vi ger dig, kan du driva eget företag och försörja dig själv om du är driftig!

Med kurser som t.ex. Växtodling och Lantbruksdjur får du grundläggande kunskaper som du sedan kan fördjupa dig inom antingen genom individuellt val eller vidare utbildning. Kunskaper inom entreprenörskap är givna inslag för att du ska förstå företagandets villkor och kunna verka på den moderna arbetsmarknaden.

Goda möjligheter att få jobb

Det finns ett stort behov av välutbildad arbetskraft i näringen och därmed goda möjligheter för dig att få jobb direkt efter examen som t.ex. djurskötare eller maskinförare. Vårt breda kontaktnät i näringen ger dig goda möjligheter att skapa kontakter under gymnasietiden som kan leda till en anställning direkt efter examen.

Dina studier

På Nordvik finns ett jordbruk med dikor och får samt ca 120 ha jordbruksmark, främst vallodling. Inom Naturbruksprogrammet kan du välja inriktningen Lantbruk, där du får delta i skötsel av våra dikor, ungdjur och får. Du får lära dig grunderna i skötsel, utfodring, avel och anatomi. Köra traktor och lära dig harva, så, skörda, plöja och andra vanligt förekommande arbeten på ett lantbruk. Självklart ingår även teori i de kurser som är kopplade till Lantbruk.

Specifika kurser för inriktningen Lantbruk är följande:

”Marken och växternas biologi”, ”Fordon och redskap”, ”Djuren i naturbruket”, ”Lantbruksdjur 1”, ”Lantbruksmaskiner 1”, ”Byggnadsunderhåll och Växtodling 1”, ”Lantbruksdjur 2” och ”Motorsåg och röjmotorsåg”.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kramfors

Varför välja Nordvik Utbildningar?

Skolmat på restaurang

Internat

Behov på arbetsmarknaden

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 861 62 Timrå
Telefon: 060-16 32 91
Mejladress: lennart.fridlund@timra.se

Reportage

Nordvikskolan är fantastisk!

Nordvikskolan

"Skolan har mycket praktiska ämnen. Vi har djuren på plats och man får en bra gemenskap med alla människor. Ett plus med djurvårdsprogrammet på Nordvik är att vi har vår egen veterinärmottagning. Jag tycker att Nordvikskolan är fantastisk och jag ångrar inte mitt val", berättar Sara som läser Djurvård på Nordvikskolan. Hör vad Sara, Ebba och Max har att säga om sin skola i det här elevreportaget.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordvik Utbildningar
Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med hästar, smådjur, trädgård eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i...

Läs mer om Nordvik Utbildningar och visa alla program.

Sponsrad