Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Lär dig allt om Lantbruk på Jämtlands gymnasium Torsta

Med djur, skog och lantbruk i fokus är det inte svårt att förstå att det här är programmet för dig som älskar djur och natur.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär en stor del praktik under studietiden. Där har du möjlighet att samla på dig ovärderliga erfarenheter inför ditt framtida arbetsliv. Jämtlands Gymnasiums Naturbruksutbildning tillhandahålls i Torsta, och skolan är utrustad med moderna skogsmaskiner, ett djurhus med olika sorters exotiska djur och en egen ekologisk mjölkgård. I utbildningen ingår dessutom minst 15 veckors praktik (APL). 

Och om du vill bli högskolebehörig och studera vidare på högskola eller universitet så finns alltid den möjligheten tillhands genom att läsa till särskilda ämnen. Du kan då tillgodose dig själv med både en högskoleförberedande examen och en yrkesexamen.

Inriktning Lantbruk

Inom inriktningen Lantbruk får du kunskaper så att du kan arbeta på eller driva ett eget modernt lantbruk. Om du väljer profilen Djurskötare får du sköta och hantera skolans kor, kalvar och får. Är du mer intresserad av teknik kan du välja Maskinförare inom lantbruk. Då lär du dig även att använda maskinparken på ett miljöriktigt sätt och får grundläggande kunskaper i svets och reparationsteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ås

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Bonden98
16 feb 2017
Torsta

Bra linje om man vill ha jobb! Men tycker man får för lite växtodlings utbildning

Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad