Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Ås
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-07

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Naturbruksprogrammet!

Utbildningsinfo

Inriktning Lantbruk på Jämtlands gymnasium

Lär dig allt om Lantbruk på Jämtlands gymnasium Torsta

Med djur, skog och lantbruk i fokus är det inte svårt att förstå att det här är programmet för dig som älskar djur och natur.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär en stor del praktik under studietiden. Där har du möjlighet att samla på dig ovärderliga erfarenheter inför ditt framtida arbetsliv. Jämtlands Gymnasiums Naturbruksutbildning tillhandahålls i Torsta, och skolan är utrustad med moderna skogsmaskiner, ett djurhus med olika sorters exotiska djur och en egen ekologisk mjölkgård. I utbildningen ingår dessutom minst 15 veckors praktik (APL). 

Och om du vill bli högskolebehörig och studera vidare på högskola eller universitet så finns alltid den möjligheten tillhands genom att läsa till särskilda ämnen. Du kan då tillgodose dig själv med både en högskoleförberedande examen och en yrkesexamen.

Inriktning Lantbruk

Inom inriktningen Lantbruk får du kunskaper så att du kan arbeta på eller driva ett eget modernt lantbruk. Om du väljer profilen Djurskötare får du sköta och hantera skolans kor, kalvar och får. Är du mer intresserad av teknik kan du välja Maskinförare inom lantbruk. Då lär du dig även att använda maskinparken på ett miljöriktigt sätt och får grundläggande kunskaper i svets och reparationsteknik.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se


Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Bonden98
(3)
Bra linje om man vill ha jobb! Men tycker man får för lite växtodlings utbildning
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.