Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Öknaskolan
Programinformation
Nyköping
Antal elever: cirka 190 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 200,5) * statistik från 2020

Film

Hör vad skolans elever säger om sitt gymnasieval till Öknaskolan och hur de tänker om sin framtid - hur tänker du?

Om utbildningen

Lantbruk på Naturbruksprogrammet på Öknaskolan

Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk på Öknaskolan

På Öknaskolans Naturbruksprogram, inriktning Lantbruk lär du dig sköta djur, växter och maskiner på svenska gårdar. Öknaskolan har två jordbruk med sammanlagt 800 ha åker och betesmark. Här får du de bästa möjligheterna att praktiskt pröva det du lär dig i lektionssalen.

Skolan har en uppdaterad maskinpark och under dina praktikperioner kan du få arbeta med de allra senaste maskinerna. Skolan samarbetar med APL-platser både i Sverige och även utomlands i exempelvis Holland.

Ekonomi och entreprenörskap 

Lantbruket i dagens Sverige kräver arbetskraft med bred utbildning och av den anledningen får du läsa ekonomi och entreprenörskap på Öknaskolan. Du får också kunskaper i biologi och med med praktiska erfarenheter av djur, grödor och teknik blir du attraktiv på arbetsmarknaden efter gymnasiet.

Lantbrukets produktion och hantering

Med ökad medvetenhet och högre krav från folket blir det allt viktigare att mat och grödor produceras på rätt sätt och att inhemska livsmedel och grödor tas tillvara på rätt sätt. På Öknaskolan får du yrkeskunskaper och lär dig hantera livsmedelsprodukter samtidigt som du får förståelse för handeln och lantbrukets affärsmöjligheter. Du får också lära dig vikten av skötsel och underhåll av maskiner, eftersom rätt underhåll sparar pengar åt lantbruksföretagen och kan även leda till jobb som reparatör eller maskinförare.

Fördjupning mot Naturvetenskap

Vill du läsa vidare efter gymnasiet för att arbeta inom jordbruk eller en annan utbildning som kräver naturvetenskaplig behörighet kan du välja Naturbruk med Naturvetenskaplig profil. Väljer du Naturvetenskaplig profil på Naturbruksprogrammet får du grundläggande kunskaper inom ditt intresseområde samtidigt som du förbereds för högskolan.

Vidare studier efter Naturbruksprogrammet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser följande kurser som individuellt val eller utökat program:
•    Svenska 2/svenska som andraspråk 2
•    Svenska 3/svenska som andraspråk 3
•    Engelska 6

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

Öknaskolan

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter examen ska ha de...


Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 5 recensioner.

Skalbaggen
Att lösa lant på Ökna kan nog vara det bästa beslut jag någonsin tagit. Innan jag började hade jag aldrig suttit i en traktor men jobbar nu, 2 år senare, som djurskötare/traktorförare. På öknas utbildningar blandas verkligen praktik med teori och allting har en röd tråd, det gör att man aldrig undrar varför man gör någonting, eftersom man går ig...
Emma Söderberg, kommunikatör Kommentar:
Hej! Det är så roligt att läsa att du är nöjd med ditt beslut att välja Öknaskolan. Vi är väldigt stolta över att många elever får jobb inom sitt utbildningsområde direkt efter studenten!
Visa hela
elias
man får ingen hjälp av någon lärare de bryr sig bara om att säga det dem ska sen tae sw upp mobilen och surfar.... ALLA!
molly
skolan hjälper dig inte med utbildning de bryr sig bara om pengar och skiter om du är där eller inte
Annie Hedberg, informatör Kommentar:
Hej Molly, tråkigt att du tycker så och jag vet att skolledningen gärna vill veta om någon är kritisk till utbildningen. Ett tips är att prata direkt med rektorn, på så sätt blir kritiken konstruktiv och eventuella problem kan åtgärdas. Hälsningar Annie
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,4)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk från Öknaskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Öknaskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information