Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Öknaskolan
Programinformation
Utbildare: Öknaskolan
Ort: Nyköping
Antal elever: 77 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 227,3
Lägsta: 105

Utbildningsinfo

Lantbruk på Naturbruksprogrammet på Öknaskolan
Lantbruk på Öknaskolan

På Öknaskolans Naturbruksprogram, inriktning Lantbruk lär du dig sköta djur, växter och maskiner på svenska gårdar. Öknaskolan har två jordbruk med sammanlagt 800 ha åker och betesmark. Här får du de bästa möjligheterna att praktiskt pröva det du lär dig i lektionssalen.

Skolan har en uppdaterad maskinpark och under dina praktikperioner kan du få arbeta med de allra senaste maskinerna. Skolan samarbetar med praktikgårdar både i Sverige och även utomlands i exempelvis Holland.

Ekonomi och entreprenörskap 

Lantbruket i dagens Sverige kräver arbetskraft med bred utbildning och av den anledningen får du läsa ekonomi och entreprenörskap på Öknaskolan. Du får också kunskaper i biologi och med med praktiska erfarenheter av djur, grödor och teknik blir du attraktiv på arbetsmarknaden efter gymnasiet.

Lantbrukets produktion och hantering

Med ökad medvetenhet och högre krav från folket blir det allt viktigare att mat och grödor produceras på rätt sätt och att inhemska livsmedel och grödor tas tillvala på rätt sätt. På Öknaskolan får du yrkeskunskaper och lär dig hantera livsmedelsprodukter samtidigt som du får förståelse för handeln och lantbrukets affärsmöjligheter. Du får också lära dig vikten av skötsel och underhåll av maskiner, eftersom rätt underhåll sparar pengar åt lantbruksföretagen och kan även leda till jobb som reparatör eller maskinförare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser följande kurser som individuellt val eller utökat program:
•    Svenska 2/svenska som andraspråk 2
•    Svenska 3/svenska som andraspråk 3
•    Engelska 6

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet krävs godkända betyg från grundskolan i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Som boende i samma kommun som Öknaskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Naturvetenskapsprofil på Naturbruksprogrammet

Läs naturvetenskaplig profil på NaturbruksprogrammetVill du läsa vidare efter gymnasiet för att arbeta inom jordbruk eller en annan utbildning som kräver naturvetenskaplig behörighet kan du välja Naturbruk med Naturvetenskaplig profil. Väljer du NA-profilen på Naturbruksprogrammet får du grundläggande kunskaper inom ditt intresseområde samtidigt som du förbereds för högskolan.

De naturvetenskapliga kurserna på NA-profilen läses också som utökat program, vilket innebär att du får ett längre schema – men en gedigen och bred gymnasieutbildning! För mer information om hur du kan kombinera dina studier på Naturbruksprogrammet – gör en intresseanmälan så kontaktar skolan dig!

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet, Lantbruk leder till en yrkesexamen inom lantbruk.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

Öknaskolan

Öknaskolan

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Har du ett intresse för ämnen som djur, natur eller teknik? Vill du läsa ett gymnasieprogram där du får båda plugga och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet på Öknaskolan vara något för dig! Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna lantbruk,...


Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

elias   |   2016-04-06
man får ingen hjälp av någon lärare de bryr sig bara om att säga det dem ska sen tae sw upp mobilen och surfar.... ALLA!
          (1)
molly   |   2016-04-04
skolan hjälper dig inte med utbildning de bryr sig bara om pengar och skiter om du är där eller inte
Annie Hedberg, informatör  |   2016-04-22  |   Kommentar:
Hej Molly, tråkigt att du tycker så och jag vet att skolledningen gärna vill veta om någon är kritisk till utbildningen. Ett tips är att prata direkt med rektorn, på så sätt blir kritiken konstruktiv och eventuella problem kan åtgärdas. Hälsningar Annie
          (2)
E   |   2016-02-23
Att välja öknaskolan kommer jag aldrig ångra! Det är fantastisk att bo på internat och skolan är väldigt bra i övrigt också!!
          (5)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Naturbruksprogrammet, Lantbruk
Utbildningsrecensioner
          (3,0)
Baseras på 4 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
          (4,0)
Baseras på 35 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, fyll i följande uppgifter: