Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Öknaskolan, i Nyköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 206,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 206,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Bildmontage föreställande kalvar i grön hage, killer med hörselkåpor framför en skördetrösta, en tjej körandes en traktor

Som elev på Öknaskolan inriktning Lantbruk deltar du i den dagliga driften av jordbruket!

Välj mellan utgång Odling, djur, teknikeller Naturvetenskap.

Hos oss lär du dig att sköta djur, växter och maskiner som finns på svenska gårdar. Kunskaper i biologi och en bra känsla för våra lantbruksdjur ger välmående grödor, djur och därmed ett bättre resultat. Undervisningen sker i ny teknik som är attraktivt för lantbruksbranschen.

Här lär vi på riktigt!

 I inriktningskurserna utvecklar du dina förmågor att iaktta och tolka lantbruksdjurens beteende, välmående och utveckling. Vi berör även avelskunskaper och reproduktion.

På Öknaskolan och Nynäs slott har vi mjölk-, nöt- och fårproduktion vilket ger dig möjligheten att hantera flera olika lantbruksdjur direkt i skolmiljön. Hos oss är det alltid lätt och nära  att praktiskt pröva det du lär dig i lektionssalen. Vi berör även underhåll och reparationer av maskiner och redskap, samt ger dig stor praktisk erfarenhet i att köra och manövrera olika lantbruksmaskiner. Du får även stor inblick i växtodling och får fördjupade kunskaper om olika odlade växter samt samspelet mellan växter och klimat.

Framtiden är ljus

Det här är linjen för dig som tänker dig en framtid inom lantbruk. Lantbruket i Sverige behöver arbetskraft med bred utbildning och därför får du även läsa ekonomi och entreprenörskap hos oss. Du kan också bli agrotekniker eller läsa vidare till andra yrken som kräver naturvetenskaplig högskolebehörighet. Den sammanlagt 15 veckor långa APL ger dig stor erfarenhet i arbetslivet redan under din skoltid. Vi samarbetar med praktikgårdar både i Sverige och utomlands!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nyköping

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Naturvetenskapsprofil på Naturbruksprogrammet

Grundläggande högskolebehörighet ingår!

Fr.o.m. HT 2023 ingår Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6 i de
gymnasiegemensamma kurserna. De är valfria att läsa. Därför kan du efter avslutad examen antingen ha 2500 eller 2800 poäng.

Naturvetenskaplig fördjupning med särskilda behörigheter finns som val på alla inriktningar.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Öknaskolan
Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

Naturbruksprogrammet på Öknaskolan - Jobb efter gymnasiet och högskoleförberedande på samma gång!

Öknaskolan har ett fåtal platser kvar - Det är inte för sent att söka till oss! Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. Hos oss kombinerar vi teori och praktik på ett omväxlande...

Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,6

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
3/5
Emma
04 apr 2024
Ett minne för livet

En underbar skola nära naturen. Man får många nya vänner och med våra underbara instruktörer lär man sig massor, en väldigt bred utbildning

5/5
Ida
19 feb 2024
Lantbruk

Lantbruk. Du behöver inte ha någon kunskap inom lantbruket när du börjar. Du kommer att få lära dig allt från grunderna och kunna känna dig trygg inom skolan. Alla elever börja...

Visa hela
5/5
Skalbaggen
11 sep 2020
Bästa beslutet jag tagit

Att lösa lant på Ökna kan nog vara det bästa beslut jag någonsin tagit. Innan jag började hade jag aldrig suttit i en traktor men jobbar nu, 2 år senare, som djurskötare/traktor...

Emma Söderberg, kommunikatör
16 sep 2020
Hej! Det är så roligt att läsa att du är nöjd med ditt beslut att välja Öknaskolan. Vi ...
Visa hela
Sponsrad