Om utbildningen
Naturbruksprogrammet, lantbruk: Växtodling
Vill du jobba inom de gröna näringarna? Vill du lägga extra fokus på maskiner och entreprenad i din lantbruksutbildning? På Svalöfs gymnasium kan eleverna som väljer profilen växtodling få möjlighet att lära sig köra grävmaskin och hjullastare. Vi har 300 hektar som eleverna tar hand om - från sådd till skörd.
Kunskapen, erfarenheten och resurserna finns på skolan, men vi har även ett väl utvecklat samarbete med lantbruk och maskinstationer i regionen där eleverna är ute på APL, arbetsplatsförlagt lärande. Du får lära dig allt från att serva och köra traktorer till service och underhåll av traktorer och andra maskiner och redskap. Du får lära dig hur du ska sköta dina grödor för att de ska ge bra skörd av god kvalitet, hur man sköter ett företag och vad som krävs för att ha en bra och säker arbetsmiljö.
Intyg och certifikat som du får möjlighet att ta när du går inriktning Lantbruk/växtodling:
- Sprutcertifikat (behörighet att använda växtskyddsmedel)
- Arbete på väg (tillstånd att snöröja samt placera snököppar)
- Heta arbeten (kurs för att få utföra svetsarbeten i verkstad)
- Utbildningsintyg för hjullastare
- Utbildningsintyg för grävmaskin
Det finns dessutom goda möjligheter att söka stipendier från olika fonder för APL (arbetsplatsförlagd utbildning) utomlands. Utbildar du dig vidare efter gymnasiet till till exempel lantmästare eller agronom, kan du också söka stipendier från dessa fonder.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se
Kontakta skolan
Välkommen till Svalöfs gymnasium!
Vill du ha en annan studiemiljö än klassrum? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark, drygt 70 olika djurarter och veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns yrkesförberedande...