Visa gymnasium.se som: Mobil

Flygteknikutbildning

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Flygteknikutbildning

Utbildningsinfo

Flygteknik på Arlandagymnasiet

Plugga flygteknik på Arlandagymnasiet!

Är du en person som är intresserad av teknik och drömmer om att jobba med flygplan eller helikopter? På arlandagymnasiet kan du plugga en yrkesförberedande utbildning till flygtekniker. Börja jobba direkt efter gymnaset!

Som elev på flygteknikprogrammet

Du som elev kommer att få en varierad utbildning där tyngdpunkten kommer att ligga vid ämnena matematik och fysik. Andra kurser som du kommer att få läsa är:

  • Aerodynamik
  • Ellära
  • Flyglagstiftning

Utbildningen förbereder dig för en karriär som medicintekniker, pilot, flygtekniker, flygplansplåtslagare men även ingenjör.

Lärlingsutbildning på Arlandagymnasiet

Som elev på flygteknikprogrammet kommer du att få gå en lärlingsutbildning. Det innebär att du kommer attt få spendera ditt första läsår på Arlandagymnasiet och de andra två åren ute på Arlanda flygplats i SAS hangaren. En lärlingsutbilnding passar den som vill lära sig på en arbetsplats och föredrar praktiskt arbete framför klassrummet. Efter lärlingsutbildningen kommer du att vara väl förberedd för att börja jobba direkt.

Unik utbildning på Arlandagymnasiet

Flygteknikprogrammet på Arlandagymnasiet är unikt och den enda lärlingsutbildningen av detta slag i Sverige. Skolan har samarbete med tio olika flygbolag och följer flygsäkerhetsmyndighet EASA:s regelverk. Flygteknikprogrammet är ett samarbete mellan Arlandagymnasiet och AAS (Aircraft Academy of Sweden). Tanken är att skolan kommer att vara ansvariga för den teoretiska undervisningne medan AAS ansvarar för den praktiska undervisningen.

Efter flygteknikprogrammet

Flygteknikprogrammet är en yrkesutbildning vilket innebär att du kommer att få en yrkesexamen efter studenten. Du kan få grundläggande behörighet till högskolan genom att välja till Svenska 2 och 3 på individuellt val.

Ansökan

Ansök till Flygteknikutbildning

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande med möjlighet att läsa till en grundläggande högskolebehörighet. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flygteknikutbildning så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Flygteknikutbildning, fyll i följande uppgifter: