Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Grafisk produktion

SG/Broby, i Sunne
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 185,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 185,3)
Få mer information om programmet 👍

Industritekniska programmet, Grafisk produktion

Grafisk produktion unik utbildning med riksintag!

Grafisk produktion inom Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program som leder till spännande jobb och möjlighet till grundläggande högskolebehörighet. Vill du bli självständig och kunna göra en internationell karriär direkt efter gymnasiet? Då är Grafisk produktion en utbildning för dig!

Grafik, bild och form

På Grafisk produktion på SG/Broby får du lära dig om den grafiska branschen och om de viktigaste beståndsdelarna som utgör yrket, såsom färglära, bokstävernas språk (typografi), grafisk formgivning och trycklära. Du får lära dig om arbetsprocesser och hur man skapar, från idé till utförande. Du får dessutom tillgång till toppmoderna lokaler utrustade med teknik och maskiner som motsvarar den utrustning som företagen använder sig av såsom rullskrivare, UV-printer, tryckpress, digitalpress, skärbord och datorer fyllda med mjukvara. 

Yrkesutgång Originalare

I denna yrkesutgång lär du dig om grafisk design och produktion av trycksaker – från idé till färdig produkt. Originalare passar dig som är kreativ, har känsla för färg och form och är intresserad av teknik. Du får arbeta med mjukvara såsom Adobe Illustrator, Photoshop och InDesign där du skapar och formger det grafiska materialet och produkterna, och får lära dig hur du på bästa sätt tillämpar design. 

Yrkesutgång Tryckare

Om du har ett stort teknikintresse, god samarbets- och problemlösningsförmåga är tryckare ett yrke med stora möjligheter. Det är ett fokus mot de tekniska aspekterna och kring hela tryckprocessen. Du lär dig hantera avancerade tryckmaskiner och pressar.

Praktik i Sverige eller utomlands

På ett yrkesprogram är 15 veckor av utbildningen praktik – Arbetsplatsförlagd utbildning, APL, på ett eller flera företag. APL-tiden är en bra möjlighet att knyta kontakter som kan leda till jobb efter studenten. SG/Broby har många internationella kontakter som ger dig stora möjligheter till att praktisera utomlands. Dessutom hjälper vi dig med ansökan om finansiering.

Riksintag

Grafisk produktion har ett riksintag vilket innebär att utbildningen är öppen för alla oavsett vart du bor. Om du bor i en annan kommun kan du ansöka om inackorderingstillägg, då får du ekonomiskt stöd för finansiering av bostad.

Högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet behöver du två kurser i svenska. Detta kan göras som val inom programmet eller som utökat program.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Grafisk produktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sunne

Videoreportage

Idrott och hälsa specialisering

Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval fotboll, ishockey och ridning på alla gymnasieprogram.

Träna fotboll på SG/Broby

Kurserna är både teoretiska och praktiska med stor betoning på det praktiska. Du får bl.a. en utbildning som ungdomsdomare, träna på att leda en ungdomsgrupp, lära dig att ta hand om fotbollsskador och mycket annat. Du kommer att:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter i teknik och spelförståelse.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ och spelare genom ökad kunskap om fotbollsteknik, spelförståelse, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla sin kunskap i att planera och utvärdera sin träning.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna fotbollskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Träna Ishockey på Sunne Gymnasieskola/Broby

Sunne IK har 3 instruktörer som sätter upp lagträningar och individuella program. Som elev på SG/Broby kommer du erbjudas pass på förmiddag, eftermiddag och i direkt anslutning till skoldagen. Passen är mycket bra komplement till din ordinarie lagträning. Fokus kommer att ligga på den individuella prestationen och på att bygga upp kroppen på längre sikt.

Att studera samtidigt som man satsar på hockey kräver såväl vilja som självdisciplin. Det är också viktigt att man känner sig trygg med såväl boende, kost och sömn.

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? SG/Broby samarbetar med Sunne Ryttarförening.

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Grafisk produktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Grafisk produktion så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SG/Broby
Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...

Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Sponsrad