Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-7 av 7 träffar
 

Mer om Sjöfart på gymnasiet

Inom sjöfart finns det många arbetsområden. Kapten, matros eller sjöfartstekniker. Vill du läsa en gymnasieutbildning som ger dig möjlighet att studera sjöfart? Idag finns ett flertal gymnasieskolor runt om i landet som erbjuder just det, en sjöfartsutbildning. Om du väljer en gymnasieutbildning inom sjöfart får du en bred kompetens som förbereder dig för ett kommande arbetsliv inom det marina som till exempel matros, motorman. 

Praktik på på sjön

Du kommer även att få tillgång till en tid för praktik under din gymnasieutbildning inom sjöfart. Detta för att du på bästa sätt ska kunna ta tillvara på den kunskap du fått under utbildningens gång.

Vill du studera vidare på en eftergymnasial utbildning finns goda möjligheter till detta på både högskola, universitet eller en likvärdig yrkesinriktad utbildning. Var noga med att kontakta SYV för att se över behörighet för högskola.

Jämför dina favoriter
Reportage
Angelica läser programmet Barn o...
Praktiska gymnasiet Kalmar

Angelica Karlsson Villafrangca är 18 år och läser programmet Barn och Fritid på Praktiska Gymnasiet Kalmar. Hon har valt inriktningen pedagogiskt arbete.

Läs mer
Adam och Timmy om Sjöfart

Adam och Timmy läser båda Sjöfartsprogrammet här hos oss på Praktiska Gymnasiet Kalmar.

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information