Visa gymnasium.se som: Mobil

Sjöfartsutbildningen

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
Sjöfartsutbildning
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 219,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Sjöfartsutbildning på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg kan du läsa en sjöfartsutbildning! Sjöfartsprogrammet passar dig som drömmer om en framtid där du får arbeta till sjöss och antingen vill jobba eller plugga vidare efter gymnasiet.

På Lindholmens tekniska gymnasiums sjöfartsutbildning varvas teori med praktik. De praktiska momenten övas i skolans fartygslabb och sedan på skolans övningsfartyg. I utbildningen ingår också praktik i form av APL, arbetsplatsför­lagt lärande, ute i handelssjöfarten.

Efter Sjöfartsprogrammets första år väljer du inriktning. På Lindholmens tekniska gymnasium kan du välja mellan inriktningarna däck eller maskin.

Inrikta dig mot däckspersonal

Vill du arbeta på däck på ett fartyg? Som däckspersonal är du med vid lastning och lossning, och går sjövakt på bryggan som utkik och rorgängare. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i fartygets drift och underhåll. Efter att ha läst profilen Däckspersonal på Sjöfartsprogrammet får du ansöka om behörighet, vilket medför en viss kostnad för dig.

Satsa på att bli maskinpersonal

Maskinpersonal arbetar i maskin med drift och underhåll av fartygets huvud­maskineri och dess hjälpmaskiner. Liksom med utbildningen till däckspersonal får du själv ansöker om behörighet till självkostnad.

På Lindholmens tekniska gymnasiums Sjöfartsprogram kan du välja de behörighetsgivande kurserna inför sjöbefäls­utbildningarna. Många av skolans elever arbetar något år efter gymnasiet för att sedan läsa vidare till sjöbefäl.

Certifikat på Sjöfartsprogrammen

I sjöfartsprogrammets olika kurser ingår följande certifikat som du kan göra dig förtjänt av:

  • Grundläggande säkerhetsutbildning
  • Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar
  • Grundläggande utbildning i brandskydd
  • VHF certifikat
  • Fartygsbefäl VIII
  • Maskinbefäl VIII

Utvecklas med Framgången

För att du ska utvecklas i dina studier på Lindholmens tekniska gymnasium erbjuder man den uppskattade studiehjälpen Framgången. Här möter du lärare under hela skoldagen, som kan hjälpa dig med läxor eller intressanta fördjupningar.

Är Sjöfartsprogrammet för dig?

Innan du ansöker till sjöfartsprogrammet är det bra att tänka på att arbetet till sjöss kan innebära annorlunda arbetstider, exempelvis att man arbetar ett antal veckor för att sedan vara ledig lika länge som man arbetat.

Det finns också hälsokrav som du måste uppfylla för att kunna arbeta till sjöss. Du kan läsa om kraven på transportstyrelsens hemsida, genom att söka på läkarintyg för sjöfolk, eller genom att göra en intresseanmälan nedan. Hälsokraven handlar till exempel om extra höga krav på syn, färgseende och hörsel.

Sjöfartsutbildningen på Lindholmens Tekniska Gymnasium är en kvalitativ utbildning som samarbetar med bland andra Sirius Rederi, Föreningen Svensk Sjöfart, Transportföretagen och Sjöfartens Utbildnings Institut.

Är du intresserad och vill veta mer om Sjöfartsutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet.

Ansökan

Ansök till Sjöfartsutbildningen

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sjöfartsutbildningen så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 har vi flyttat in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Elin Grankvist
(1)
Utbildningen verkade bra och alla på skolan var mycket trevliga förutom den missvisande infon jag fick angående ansökningskraven. Jag fick veta att jag fick söka sålänge jag inte hade problem med mitt färgseende. Jag har ett brytningsfel men jag trodde att det inte skulle vara ett problem då jag inte fick någon information om övriga synkrav, j...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Sjöfartsutbildningen från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information