Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Sjöfartsutbildning

Sjöfartsutbildning

Om utbildningen

Sjöfartsutbildningen är en yrkesutbildning och passar dig som vill jobba på maskinavdelningen på ett handelsfartyg. Under utbildningens gång får du lära dig om drift, underhåll och lasthantering på fartyg.

Sjöfartsutbildningen är riksrekryterande vilket betyder att du kan söka den oavsett var i Sverige du bor. Utbildningen innehåller 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Efter utbildningen kan du exempelvis jobba som matros, motorman eller fartygselektriker. Du kan även studera vidare på yrkeshögskolan.

Ansökan

Ansök till Sjöfartsutbildning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Öckerö gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Öckerö seglande gymnasieskola - Med havet som klassrum

Alla gymnasieprogram på Öckerö seglande gymnasieskola arbetar med havet som klassrum, oavsett om du läser ett studie- eller yrkesförberedande program. Största delen av studietiden är förlagd på Öckerö, men lika viktig är tiden som du tillbringar ombord på vårt skolfartyg...

Läs mer om Öckerö gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad