Sjöfartsutbildning

Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Sjöfart: Däck

Sjöfartsprogrammet passar dig som vill ha ett varierande och äventyrligt yrke. Du kan ha hela världen som din arbetsplats med möjlighet att resa runt jorden.

På Sjöfartsprogrammet får du lära dig alla moment som sker på däck. Det innebär lastning och lossning, underhåll och navigering samt styrning av fartyget. Du får också lära dig om miljö- och säkerhetsaspekter och regelverk ombord. Vi kommer att gå igenom lasthantering på allt från tankfartyg till bulkfartyg och hur det fungerar med passagerare och hur bilar surras ombord. 

Inom sjöfart arbetar du mycket med service och andra människor och blir nära sammansvetsad med besättningen, därför är det viktigt att ha god samarbetsförmåga. Under utbildningen läser du ämnen som till exempel däckstjänst, tanklasthantering, miljö och säkerhet. Din APL genomförs på fartyg i handelssjöfarten och ombord på skolfartyget i Kalmar.

Kort om Däck

  • Du får kunskap inom lastning och lossning, underhåll och navigering samt styrning av fartyget. Du lär dig om olika typer av fartyg, såsom tankfartyg, bulkfartyg, passagerarfärjor, handelsfartyg och isbrytare.
  • Teoretiska kunskaper inom miljö- och säkerhetsaspekter och regelverk ombord.
  • Certifiering inom Crew Management och utbildningen Basic Safety med bland annat brandsläckning och livräddning.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Väldigt goda jobbchanser, du blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Kalmar

Gymnasieexamen

Sjöfartsprogrammet med inriktningen Däck i Kalmar är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng. 

Ansökan

Ansök till Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Reportage

Adam och Timmy om Sjöfart

Praktiska gymnasiet Kalmar

Adam och Timmy läser båda Sjöfartsprogrammet här hos oss på Praktiska Gymnasiet Kalmar.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Kalmar
Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Kalmar

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Sponsrad