Visa gymnasium.se som: Mobil

Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Om utbildningen

Ett riksrekryterande program som ger dig äventyr!

Vill du läsa ett program som leder till ett jobb fullt med äventyr? Då är Sjöfart något för dig. Sjöfart är ett specialutformat program som Praktiska erbjuder i Kalmar. Du kan bo på din hemort men samtidigt jobba på spännande platser runt om i världen. Som sjöman jobbar man ute på fartygen en längre period med ledighet lika lång tid. Viktiga delar i utbildningen är problemlösning och underhåll av tekniska instrument, något som du kommer att få både praktisk och teoretisk erfarenhet av.

Inriktningen Däck

En matros arbetar på däck med underhåll samt lastning och lossning av fartygets last. Under utbildningen läser du ämnen som till exempel däckstjänst, tanklasthantering, miljö och säkerhet. Första året genomförs en säkerhetsutbildning med livräddningsutrustning och brandbekämpning. Praktik under utbildningen genomförs på fartyg i handelssjöfarten samt fartygsförlagd utbildning ombord på skolfartyg. Under praktiken ingår du i besättningen ombord. Du följer deras arbete och moment som enligt praktikjournal ska genomföras med hjälp av handledare ombord.

Inriktningen däck är en riksrekryterande utbildning. Ansökningskod är RXDAC00R.

Är du intresserad och vill veta mer om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Sjöfartsprogrammet med inriktningen Däck i Kalmar är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng. 

Ansökan

Ansök till Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant från Praktiska gymnasiet Kalmar, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information