Visa gymnasium.se som: Mobil

Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar
Sjöfartsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15

Om utbildningen

Ett riksrekryterande program som ger dig äventyr!

Vill du läsa ett program som leder till ett jobb fullt med äventyr? Då är Sjöfart något för dig. Sjöfart är ett specialutformat program som Praktiska erbjuder i Kalmar. Du kan bo på din hemort men samtidigt jobba på spännande platser runt om i världen. Som sjöman jobbar man ute på fartygen en längre period med ledighet lika lång tid. Viktiga delar i utbildningen är problemlösning och underhåll av tekniska instrument, något som du kommer att få både praktisk och teoretisk erfarenhet av.

Inriktningen Däck

En matros arbetar på däck med underhåll samt lastning och lossning av fartygets last. Under utbildningen läser du ämnen som till exempel däckstjänst, tanklasthantering, miljö och säkerhet. Första året genomförs en säkerhetsutbildning med livräddningsutrustning och brandbekämpning. Praktik under utbildningen genomförs på fartyg i handelssjöfarten samt fartygsförlagd utbildning ombord på skolfartyg. Under praktiken ingår du i besättningen ombord. Du följer deras arbete och moment som enligt praktikjournal ska genomföras med hjälp av handledare ombord.

Inriktningen däck är en riksrekryterande utbildning. Ansökningskod är RXDAC00R.

Är du intresserad och vill veta mer om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Gymnasieexamen

Sjöfartsprogrammet med inriktningen Däck i Kalmar är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng. 

Ansökan

Ansök till Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kalmar söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Sjöfartsprogrammet, Däck - Särskild variant, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer