Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
10 december, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på-dagar
29 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 297,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
10 december, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på-dagar
29 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 297,3)
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Ledarskap & kommunikation

Är du intresserad av människor och samhället, samt vill utveckla dig själv som ledare och gruppmedlem i nära samarbete med dina klasskamrater? Då är ledarskapsut­bildningen något för dig.

Kunskaper inom ledarskap och kommunikation efterfrågas inom de flesta yrkeskategorier och här får du förståelse för hur grupper av människor fungerar och hur de kan utveck­las. Utbildningen bygger på Samhällsvetenskapsprogram­met med inriktning beteendevetenskap där vi kombinerar spännande studier i samhällsfrågor, teorier kring ledarskap och grupputveckling med personlig utveckling. För oss är samarbete viktigt både på våra fartyg, ute i naturen och i klassrummet och under utbildningen får du enskilt och i projektgrupp utveckla redskap för att formulera, analysera och lösa problem.

Rollen som beslutsfattare och grupprocesser studeras både som enskilda kurser och integrerat i andra ämnen. Efter genom­förd utbildning kommer du att bättre känna dig själv, vara medveten om dina styrkor och svagheter och ha jobbat fram modeller som passar just dig för att hantera olika si­tuationer. Du kommer också att ha fått känna på och förstå hur en grupp jobbar bäst tillsammans.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Utbildningsresor

Utbildning till sjöss

Skolan marina profil innebär att vi utnyttjar närområdet och havet för att möjliggöra för miljöupplevelser, kulturutbyte och kunskapsinhämtande utöver det vanliga som alternativ till undervisning i klassrumsmiljö. Alla elever genomför även delar av sin utbildning ombord på skolans olika båtar och skepp för studiebesök och exkursioner i Stockholms farvatten.

I utbildningen ingår även långsegling på vårt skolsegelfartyg Älva. Ombord bedrivs undervisning i dina ordinarie skolämnen och klassen kommer att längst seglingsrutten göra en mängd olika studiebesök inom inriktningen. Ombord tränar vi samarbetsförmåga, problemlösning och jobbar med ledarskapsfrågor. Du kommer även ha undervisning i sjömanskap, delta framförandet av fartyget och ha tjänstgöring i Byssan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Programmet ger högskolebehörighet.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Marina Läroverket i Danderyd
Hamnvägen 2
182 78 Stocksund

Marina läroverket

Marina läroverket är en gymnasieskola i marin miljö som ligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city. Skolområdet inramas av grönska och kajen mot Saltsjön, där fartygen som används i undervisningen lägger till. Läget ger utmärkta möjligheter...

Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Sponsrad