Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Marina Läroverket i Danderyd
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Prova på-dagar
2020-05-05
(Läs mer) Öppet hus
2020-05-05
(Läs mer) Event
2020-05-30
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA),  Ledarskap & kommunikation

Ledarskapsutbildningen på Marina läroverket ges inom Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap. Utbildningen ger dig god behörighet till högre studier och kunskaper inom ledarskap och kommunikation är något som efterfrågas inom de flesta yrkeskategorier. Under utbildningen får du enskilt och i projektgrupp utveckla redskap för att formulera, analysera och lösa problem.

I utbildningen får ni studera rollen som beslutsfattare och chef samt grupprocesser och organisation som enskilda kurser och integrerat i andra ämnen. Fokus är också på din personliga utveckling och din roll i gruppen. Efter genomförd utbildning kommer du att känna dig själv bättre, vara medveten om dina styrkor och svagheter och ha arbetat fram modeller som passar just dig när det kommer till att hantera olika situationer.

Utveckla teoretiska och praktiska kunskaper

Utbildningen ger dig en god teoretisk grund och du får vistas i en utmärkt miljö där du praktiskt får utöva och utveckla dina teoretiska kunskaper, bland annat genom att starta eget företag inom Ung Företagsamhet (UF). I utbildningen ingår också utbildningsresor ombord på Marina Läroverkets båtar och skepp, där du får öva ansvar, samarbete och sammanhållning och  varva teoretiska studier med praktiska inslag.

Utbildningens upplägg och innehåll

Du som söker till Ledarskapsutbildningen bör vara beredd på att anta den utmaning det innebär att jobba med personlig utveckling. Du kan se fram emot mycket stöd och ett starkt engagemang för detta arbete från lärarlaget. Under första delen av utbildningen får du de teoretiska grunder och verktyg du behöver för att kunna utvecklas och ta till dig utbildningen på bästa sätt.Utbildningen byggs till stora delar av upplevelsebaserat lärande och processarbete dvs engagemang i skolarbetet är en förutsättning för att nå målen. Du kommer att få stor möjlighet att påverka hur vi jobbar. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningsresor

I utbildningen på Marina läroverket ingår utbildningsresor ombord på skolans segelfartyg. När ni är i hamn får ni besöka intressanta platser och historiska miljöer som berikar undervisningen i de olika ämnen du läser. Du knyter även internationella kontakter med skolor och företag. Ombord på fartyget deltar du i framförandet av fartyget, går vakt, lagar mat och följer den utbildning som bedrivs såväl ombord som iland. De kunskaper du får under utbildningsresorna ger dig möjlighet att gå upp i tentamen för Skärgårdsskepparen/Förarintyg eller Fartygsbefäl klassVIII.

För att kunna delta på seglingarna krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd (ex hjärtproblem, epilepsi, svår allergi, diabetes). Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta skolhälsovården. Du betalar självkostnadspris för mat under utbildningsresorna samt kostnaden för läkarintyg.

Videoreportage

   

Segling

Marina Läroverket i Danderyd

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Marina Läroverket i Danderyd söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Programmet ger högskolebehörighet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Marina Läroverket i Danderyd

Marina Läroverket

Gymnasieutbildning till sjöss på Marina läroverket

Marina läroverket i Danderyd är en fristående skola i marin miljö i Stockholm, som erbjuder gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och ett antal fristående kurser. Skolan har ca 500 elever och är inte större än att de kan erbjuda dig både trygghet och...


Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Marina Läroverket i Danderyd

Marina Läroverket i Danderyd

Stocksunds hamn
182 78 Stocksund

 Visa telefonnummer
www.marinalaroverket.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Marina Läroverket i Danderyd, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Marina Läroverket
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.