Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Filtrera efter
Program
Gymnasium utomlands
Plats
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Gymnasium utomlands

Artiklar inom Gymnasium utomlands

Reportage inom Gymnasium utomlands

Svensk gymnasieutbildning utomlands

För dig som bor utomlands under en del av eller hela din gymnasietid finns det olika former av svensk utbildning utomlands. Det finns svenska utlandsskolor i Belgien, Spanien, England, Frankrike och Kenya där du kan läsa svenska gymnasieutbildningar. Vissa skolor i andra länder, ofta internationella skolor eller så kallade Europaskolor, har även speciella svenska sektioner för svenska elever. Ett annat alternativ är att gå kompletterande undervisning i svenska några timmar per vecka. Det är en möjlighet som ges på många platser runtom i världen. Bor du utomlands under gymnasiet och inte har någon möjlighet att få en svensk gymnasieutbildning finns det också möjlighet att läsa vissa nationella gymnasieprogram på distans. IB-programmet är också ett bra alternativ för dig som bor utomlands, då programmets upplägg ser likadant ut var du än bor i världen. Vilket innebär att du kan byta till vilken IB-skola som helst i världen och tillgodoräkna dig de kurser du redan har läst.

Praktik/APL utomlands

Vissa skolor startar samarbeten som gör att du som elev kan göra din APL, arbetsplatsförlagt lärande, utomlands när du går i gymnasiet. Om du är intresserad av att göra praktik utomlands är det därför enklast att du vänder dig till den gymnasieskola du går på/ska söka till för att se vilka möjligheter som finns.

Gymnasiet i Norden

Vill du läsa gymnasiet på en skola i Norge, Finland, Danmark eller Island så har du precis samma möjligheter att göra detta som medborgarna som bor i det landet du vill plugga i. De nordiska länderna har nämligen ett samarbetsavtal som gör att det ska vara så enkelt som möjligt för medborgare i de nordiska länderna att plugga gymnasiet i ett annat nordiskt land. Du får studiemedel av CSN och det finns även vissa möjligheter att få både inackorderingstillägg och reseersättning.

Källa: Skolverket