Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Svenska Skolan i Paris
Programinformation
Paris
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Om utbildningen

Läs Naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du bli en fena på franska? Är du nyfiken på både naturvetenskap och samhällskunskap? Då ska du gå naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris. Under utbildningen kommer du få fördjupade kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Läser du Naturvetenskapsprogrammet på Svenska skolan i Paris innebär det att du dessutom kommer få språk- och kulturkompetens.

Inriktning Naturvetenskap & samhälle

Inriktning Naturvetenskap & samhälle riktar sig till dig som är intresserad av både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga frågor. Utbildningen präglas av teoretiska och praktiska studier med regelbundna studiebesök. Du kommer att få läsa kurser som biologi, fysik, kemi, geografi, samhällskunskap och moderna språk.

En veckas praktik

Under slutet av läsåret på SSP kommer du få möjlighet att praktisera en vecka på en fransk arbetsplats. Praktiken ger dig möjlighet att tillämpa din franska i riktiga arbetssituationer. Svenska skolan i Paris erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker. Redovisningen av praktiken sker både på franska och svenska.

Bo hos en fransk värdfamilj

Svenska skolan i Paris väljer noggrant ut de värdfamiljer som kan ta emot gästelever. I värdfamiljen betraktas du som familjemedlem och deltar i familjens vardagsliv. De gästelever som har möjlighet att ordna egna värdfamiljer i Paris genom att de har släktingar på plats i Paris är välkomna att göra det. Detta beslutas och informeras om i god tid före elevens ankomst.

     Sista ansökningsdatumet är 1 april 2023!     

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan i Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....


Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Svenska Skolan i Paris, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Samuel och Linn berättar om gymn...

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Läs mer