Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Läs Naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du bli en fena på franska? Är du nyfiken på både naturvetenskap och samhällskunskap? Då ska du gå naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris. Under utbildningen kommer du att få fördjupade kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Läser du Naturvetenskapsprogrammet på Svenska skolan i Paris innebär det att du dessutom kommer få språk- och kulturkompetens.

Inriktning Naturvetenskap & samhälle

Inriktning Naturvetenskap & samhälle riktar sig till dig som är intresserad av både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga frågor. Utbildningen präglas av teoretiska och praktiska studier med regelbundna studiebesök. Du kommer att få läsa kurser som biologi, fysik, kemi, geografi, samhällskunskap och moderna språk.

En veckas praktik

Under ditt läsår på SSP kommer du att få möjlighet att praktisera en vecka på en fransk arbetsplats. Praktiken ger dig möjlighet att tillämpa din franska i riktiga arbetssituationer. Svenska skolan i Paris erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker.

Bo hos en fransk värdfamilj

Svenska skolan i Paris väljer noggrant ut de värdfamiljer som kan ta emot gästelever. I värdfamiljen betraktas du som familjemedlem och deltar i familjens vardagsliv. De gästelever som har möjlighet att ordna egna värdfamiljer i Paris genom att de har släktingar på plats i Paris är välkomna att göra det. Detta beslutas och informeras om i god tid före elevens ankomst.

     Sista ansökningsdatumet är 1 mars 2024!     

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Paris

Behörighet

För att vara behörig till Naturvetenskapsprogrammet måste du ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, fysik, kemi, biologi, matematik och ytterligare sex ämnen till från grundskolan.

Elever som är bosatta i Paris med sina föräldrar har förtur. Vid beslut om antagning av gästelever tas hänsyn till om den sökandes studieprofil passar med skolans utbud av kurser. Hänsyn tas också till elevens mognad och förmåga att kunna anpassa sig till att bo, leva och studera i en annan kultur. Andra kriterier är lärares omdömen, elevens studiemotivation och personliga motivationsbrev. Den slutliga antagningen sker efter personliga intervjuer.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet på Svenska skolan - Paris är ett högskoleförberedande program

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svenska Skolan i Paris
9 rue Médéric
75017 Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 10 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique, där det svenska gymnasiet är inhyst. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell upplevelse, och ett minne för livet. Du...

Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Sponsrad