Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

SG/Broby, i Sunne
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 248,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 248,0)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Kombinera Naturvetenskap med Samhällsvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning samhälle är utbildningen för dig som vill kombinera det naturvetenskapliga med kunskap om samhällets uppbyggnad och struktur. Detta är en bred utbildning som skapar goda förutsättningar att plugga vidare på universitet eller högskola.

Utbildningens upplägg

Under det första året läser du naturvetenskapliga baskurser följt av samhällsvetenskapliga kurser i bland annat geografi. Det sista läsåret kommer teori med praktik att varvasm och du besöker sjukhus, företag, kommunala anläggningar och universitet för att göra studiebesök och lära dig mer om verksamheterna.

Laborera på Karlstad Universitet

Du som elev kommer under utbildningen att lära sig att lösa problem, kritiskt tolka och värdera information och att omsätta idéer till verklighet. Skolan har ett nära samarbete med Karlstad universitet samt länets sjukhus. Du kommer därför att få goda möjligheter att omsätta teori i praktik då flera av utbildningens experiment, laborationer och fältstudier görs i samarbete med universitetet eller sjukhusen. 

Efter naturvetenskapsprogrammet

Du får en bred kunskapsbas att stå på efter naturvetenskapsprogrammet och kan plugga vidare till bland annat civilingenjör, lärare eller veterinär.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet här

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sunne

Videoreportage

Idrott och hälsa specialisering

Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval fotboll, ishockey och ridning på alla gymnasieprogram.

Träna fotboll på SG/Broby

Kurserna är både teoretiska och praktiska med stor betoning på det praktiska. Du får bl.a. en utbildning som ungdomsdomare, träna på att leda en ungdomsgrupp, lära dig att ta hand om fotbollsskador och mycket annat. Du kommer att:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter i teknik och spelförståelse.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ och spelare genom ökad kunskap om fotbollsteknik, spelförståelse, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla sin kunskap i att planera och utvärdera sin träning.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna fotbollskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Träna Ishockey på Sunne Gymnasieskola/Broby

Sunne IK har 3 instruktörer som sätter upp lagträningar och individuella program. Som elev på SG/Broby kommer du erbjudas pass på förmiddag, eftermiddag och i direkt anslutning till skoldagen. Passen är mycket bra komplement till din ordinarie lagträning. Fokus kommer att ligga på den individuella prestationen och på att bygga upp kroppen på längre sikt.

Att studera samtidigt som man satsar på hockey kräver såväl vilja som självdisciplin. Det är också viktigt att man känner sig trygg med såväl boende, kost och sömn.

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? SG/Broby samarbetar med Sunne Ryttarförening.

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet (NA), Naturvetenskap & samhälle är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SG/Broby
Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...

Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Sponsrad