Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Svenska Skolan i Paris
Programinformation
Paris
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Plugga Naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Visste du att du som ska påbörja eller redan läser Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet kan fortsätta din utbildning på Svenska Skolan i Paris? Att läsa naturvetenskapsprogrammet på Svenska skolan i Paris innebär att du kommer lära dig det franska språket och få språk- och kulturkompetens. Du kan välja att studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP.

Inriktning Naturvetenskap

Läser du inriktning Naturvetenskap kommer du att utveckla ditt vetenskapliga förhållningssätt. Du utvecklar din förmåga att använda relevanta begrepp, teorier, modeller och metoder i undersökningar och experiment. Tillsammans med dina klasskamrater kommer du kombinera teori med praktiska laborationsövningar för att upptäcka och diskutera många komplexa frågor och problem.

På inriktning naturvetenskap läser du kurser som:

  • Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2
  • Matematik 4

Den franska profilen genomsyrar utbildningen

Inom samtliga kurser används Paris, det franska samhället och kulturen som berikande inslag i undervisningen. Du kommer få göra regelbundna studiebesök och många uppgifter och projekt som genomförs med Paris och franska språket som bas.
Under slutet av läsåret kommer du dessutom få möjlighet att praktisera en vecka på en fransk arbetsplats. Under praktiken kommer du få en god inblick i det franska arbetslivet och kunskap om landet och det franska samhället.

     Sista ansökningsdatumet är förlängt till 1 maj 2020!     

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Läs mer Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....


Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Svenska Skolan i Paris, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Samuel och Linn berättar om gymn...

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: