Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Plugga Naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Visste du att du som ska påbörja eller redan läser Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet kan fortsätta din utbildning på Svenska Skolan i Paris? Att läsa naturvetenskapsprogrammet på Svenska skolan i Paris innebär att du kommer lära dig det franska språket och få språk- och kulturkompetens. Du kan välja att studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP.

Inriktning Naturvetenskap

Läser du inriktning Naturvetenskap kommer du att utveckla ditt vetenskapliga förhållningssätt. Du utvecklar din förmåga att använda relevanta begrepp, teorier, modeller och metoder i undersökningar och experiment. Tillsammans med dina klasskamrater kommer du kombinera teori med praktiska laborationsövningar för att upptäcka och diskutera många komplexa frågor och problem.

På inriktning naturvetenskap läser du kurser som:

  • Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2
  • Matematik 4

Den franska profilen genomsyrar utbildningen

Inom samtliga kurser används Paris, det franska samhället och kulturen som berikande inslag i undervisningen. Du kommer få göra regelbundna studiebesök och många uppgifter och projekt som genomförs med Paris och franska språket som bas.
Under slutet av läsåret kommer du dessutom få möjlighet att praktisera en vecka på en fransk arbetsplats. Under praktiken kommer du få en god inblick i det franska arbetslivet och kunskap om landet och det franska samhället.

     Sista ansökningsdatumet är 1 april 2023!     

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till Naturvetenskapsprogrammet måste du ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, fysik, kemi, biologi, matematik och ytterligare sex ämnen till från grundskolan.

Elever som är bosatta i Paris med sina föräldrar har förtur. Vid beslut om antagning av gästelever tas hänsyn till om den sökandes studieprofil passar med skolans utbud av kurser. Hänsyn tas också till elevens mognad och förmåga att kunna anpassa sig till att bo, leva och studera i en annan kultur. Andra kriterier är lärares omdömen, elevens studiemotivation och personliga motivationsbrev. Den slutliga antagningen sker efter personliga intervjuer.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet på Svenska skolan - Paris är ett högskoleförberedande program.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Svenska Skolan i Paris
9 rue Médéric
75017 Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....

Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Sponsrad