Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Sjölins Gymnasium Nacka
Programinformation
Nacka, Stockholm
Antal elever: 30 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 317,2
    (Lägsta: 300) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2020-01-29

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet-Sjölins-gymnasium-NackaNaturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet på Sjölins Gymnasium Nacka är en högskoleförberedande utbildning som passar dig som gillar naturvetenskap och matematik.

Utbildningens innehåll

På Naturvetenskapsprogrammet får du lära dig mer om livets villkor och sammanhang i naturen. Programmet är högskoleförberedande och gör dig redo för fortsatta studier inom områden som naturvetenskap och matematik. På Sjölins Gymnasium Nacka finns möjlighet för dig att läsa kurser i avancerad matematik och engelska som ger extra meritpoäng inför högskole- och universitetsansökan. Efter att ha läst Naturvetenskapsprogrammet har du en bred utbildning som gör att du även kan välja att studera inom andra områden.  Du kan till exempel välja att läsa vidare vid en ingenjörsutbildning på KTH i Stockholm eller läsa ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.

Utvecklas som person

Alla lärare på Sjölins Gymnasium har lång erfarenhet och kunskaper inom det naturvetenskapliga området och de vet vad som kommer krävas av dig i framtiden som naturvetare. För att du ska utvecklas som person jobbar man på skolan mycket med att du ska få handledning, ha en nära kontakt med lärarna och att du får en individuell utvecklingsplan.

Videoreportage

På Sjölins gymnasium får du engagerade lärare, tydlig struktur och arbeta med case-metodik. Skolans mål är att du som elev ska växa som individ, nå bortom dina studiemål och trivas med dig själv. Pedagogiken är verklighetsbaserad och lektionerna en kombination av traditionell lärarledd undervisning och olika case. Välkommen till Sjölins i höst!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Sjölins Gymnasium Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins Gymnasium Nacka

På Sjölins gymnasium Nacka kan du läsa Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Gymnasieskolan ligger i Sickla och det tar bara några minuter att ta sig dit från Slussen, Värmdö, Tyresö och Södra Stockholm med buss eller tvärbana. Skolan ligger i ett...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins Gymnasium Nacka

Experimentgatan 7
131 54 Nacka

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Hannes & Alexandra läser natur p...
Sjölins Gymnasium Nacka

Hannes Risberg och Alexandra Nilsson går båda natur på Sjölins Gymnasium Nacka. De är nöjda med skolan, programmet och arbetssättet.
- Vi jobbar i case och det passar mig perfekt. Fler ämnen integreras i en uppgift och undervisningen känns mer lärorik och mycket roligare. Vi elever har ganska stort inflytande och kan ofta påverka hur vi ska examineras, säger Hannes.

Läs mer