Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kärrtorps gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 219,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Kärrtorps gymnasium, Kärrtorp, Naturvetenskapsprogrammet, Natur

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen har du kunskaper inom naturvetenskap, matematik och teknik, men även inom andra områden. 

Utbildningen utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer. Genom utbildningen ska eleverna utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Det innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser. Vi varvar teori med olika typer av laborativa uppgifter, både på skolan och i kontakt med universitetet och högskolan. 

Vi samarbetar med KTH. Våra elever på naturprogrammet får bland annat göra laborationer på Vetenskapens hus och Tom Tits. Laborationerna är utvecklade av KTH-studenter och handleds också av dem. Flera av våra studenter har genom åren också valt att göra sina gymnasiearbeten med handledning från KTH och Vetenskapens hus.

Inriktning naturvetenskap 

Inriktningen naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. I ditt individuella val kan du läsa avancerade fördjupningskurser som exempelvis programmering. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kärrtorps gymnasium

Välkommen till Kärrtorps gymnasium

Kärrtorps gymnasiums profil är mänskliga rättigheter. Trygghet och trivsel är viktigt och skolan prioriterar goda relationer mellan ungdomar och vuxna. Lärarledda och välplanerade lektioner är stommen i lärandet, men skolan gör också studiebesök och bjuder in föreläsare. Lärarna är legitimerade...


Läs mer om Kärrtorps gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kärrtorps gymnasium

Karlsövägen 9-15
12106 JOHANNESHOV Stockholm

 Visa telefonnummer
karrtorpsgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

~
(5)
Jag tycker att skolan är bra och alla lärarna är jättebra på att undervisa. Maten är god och matpersonalen ger en härlig stämning och är alltid på gott humör. Om man behöver hjälp i något ämne så finns det alltid någon lärare som kan hjälpa. Skolan är bra och förtjänar inte det dåliga ryktet som den har.
---
(5)
Jag tycker att skolan är jätte bra. Härlig stämmning på klassen.... alla är snälla och trevliga mot varandra.... alla läraren är hjälpsamma och bra på att undervisa... maten är god och stämmningen i mat salen är härlig... jag är jätte nöjd med skolan
Saga
(5)
Denna skola är en skola för mänskliga rättigheter, det finns bara öppensinnade människor här. Lärare är intresserade av sina ämnen och man ser att de gillar att lära ut. De är pedagogiska och lär ut på ett sätt så att vi elever förstår. De vill att vi ska lyckas. Maten är så mycket bättre än vad det brukar vara på skolor. Jag är riktigt nöjd med...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Kärrtorps gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kärrtorps gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: