Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet

Film

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på ProCivitas Stockholm

Vill du få fördjupade kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena biologi, kemi, fysik och matematik? Då är inriktning naturvetenskap något för dig.

Under utbildningen kommer du bland annat att läsa om hur sambanden i naturen fungerar, allt från minsta cell i kroppen till galaxer i universum. Du kommer även att läsa fördjupad matematik och lära dig hur dess begrepp och symbolspråk kan användas för att utforma modeller i avsikt att förstå och analysera samband inom andra ämnesområden.

Utbildningen ska stimulera din nyfikenhet och förmåga till analytiskt tänkande. För att berika din utbildning och samtidigt säkerställa relevans och verklighetsförankring kommer gästföreläsare, studiebesök och resor att utgöra återkommande inslag. De elever som söker extra utmaningar uppmuntras att söka forskningsprojekt utanför skolan dels genom gymnasiearbetet men även sommarforskarskolor som Karolinska och Rays.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning natur är ett utmärkt val för dig som vill hålla alla dörrar inför framtiden öppna. Efter avslutad utbildning kommer du nämligen att ha goda förutsättningar att lyckas med vidare studier inom en rad olika utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Lärarna är otroligt bra och kunniga i sina ämnen"

Emily de Connick går Samhällsvetenskapsprogrammet på ProCivitas i Stockholm. Här berättar hon om och sina upplevelser av skolan.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Mentorsprogrammet på ProCivitas bygger broar till arbetslivet

NYHET! Inför läsåret som startar augusti 2022 flyttar ProCivitas Stockholm till nya Campus Södermalm. Med flytten till moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler kan vi erbjuda våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress kommer att bli Tullgårdsgatan 12.Har...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Sandbacksgatan 10
11621 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap från ProCivitas privata gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Lärarna är otroligt bra och kun...

Emily de Connick går Samhällsvetenskapsprogrammet på ProCivitas i Stockholm. Här berättar hon om och sina upplevelser av skolan.

Läs mer