Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 282,5
(medelvärde: 318,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 282,5
(medelvärde: 318,2)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på ProCivitas Stockholm

Vill du få fördjupade kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena biologi, kemi, fysik och matematik? Då är inriktning naturvetenskap något för dig.

Under utbildningen kommer du bland annat att läsa om hur sambanden i naturen fungerar, allt från minsta cell i kroppen till galaxer i universum. Du kommer även att läsa fördjupad matematik och lära dig hur dess begrepp och symbolspråk kan användas för att utforma modeller i avsikt att förstå och analysera samband inom andra ämnesområden.

Varierad undervisning
Utbildningen ska stimulera din nyfikenhet och förmåga till analytiskt tänkande. För att berika din utbildning och samtidigt säkerställa relevans och verklighetsförankring kommer gästföreläsare, studiebesök och resor att utgöra återkommande inslag. De elever som söker extra utmaningar uppmuntras att söka forskningsprojekt utanför skolan dels genom gymnasiearbetet men även sommarforskarskolor som Karolinska och Rays.

Bred högskolebehörighet
Naturvetenskapsprogrammet med inriktning natur är ett utmärkt val för dig som vill hålla alla dörrar inför framtiden öppna. Efter avslutad utbildning kommer du nämligen att ha goda förutsättningar att lyckas med vidare studier inom en rad olika utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

ProCivitas Stockholm

På ProCivitas Stockholm vill vi att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt utveckla din egen drivkraft. Utbildningen syftar till att koppla samman teori och verklighet vilket ger dig en säker plattform...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Sponsrad