Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

ProCivitas privata gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 210 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 325,0
    (medelvärde: 333,5) * statistik från 2022

Film

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undrar du hur man löser ett brott med DNA-teknik? Undrar du om det vi människor gör verkligen påverkar klimatet? Vill du gå en bred utbildning som öppnar många vägar till intressanta utbildningar och yrken?

Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig! Du kommer att studera allt ifrån genetik och astronomi, till logisk problemlösning och hur ett företag drivs.

Att studera naturvetenskap är intressant och utmanande när man får se, känna, höra och uppleva sambanden i naturen. Du kommer därför att få laborera mycket i våra moderna och välutrustade laborationslokaler.

Inriktningar

Naturligtvis finns det också möjlighet att välja inriktningen Naturvetenskap och samhälle under det andra året. Du som naturvetare har även möjlighet att inom ramen för Ung Företagsamhet utveckla din entreprenörsanda och drivkraft – egenskaper som är en viktig del av ProCivitas profil. I dessa projekt arbetar du med aktuella ämnen som exempelvis miljö, energi, läkemedel, bioteknik och innovationer.

Miljö

På ProCivitas studerar du i en miljö präglad av nyfikenhet, kreativitet och nytänkande. Som en del av din utbildning kommer du därför att besöka universitet, forskningsstationer och företag som ger dina studier en stark verklighetsförankring.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Malmö

Uppfyll dina drömmar på Procivitas i Malmö!

På ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö har vi som ambition att bli den bästa gymnasieskolan i Sverige. Det kan tyckas vara är ett svårt mål, men det får vår skola att ständigt sträva efter att utvecklas. Enligt många enkätundersökningar som...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Malmö

Citadellsvägen 9
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Anonym

Som 3:e-års naturelev på skolan är jag oerhört tacksam för den bra skolmiljön som skolan har erbjudit. Maten och lärarna är verkligen de bästa som finns i Malmö. Dock har den sista perioden varit en skandal. Det sista man gör på skolan är att få en omotiverad dålig bedömning på kursen svenska 3 som för många elever avgör om man kommer in på det ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från ProCivitas privata gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information