Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 317,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 317,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet på ProCivitas i Lund är det utmärkta valet för dig som är intresserad av det naturvetenskapliga området och vill kombinera det intresset med entreprenörskap.

Utbildningens innehåll

På programmet får du djupgående kunskaper inom naturvetenskap, samtidigt som du även får lära dig mer om entreprenörskap. Ämnen som tas upp under programmets gång är programmering, genetik, logisk problemlösning, astronomi, klimatproblematik och företagande. Med andra ord får du en bred kunskapsbas att stå på och efter gymnasietiden är du väl förberedd för vidare studier inom det naturvetenskapliga området. Du kan även välja att fortsätta inom forskningsvärlden, välja att starta ett eget företag eller skapa egna uppfinningar.

Verklighetsförankrad utbildning

Du kommer att få stark verklighetsförankring på programmet, då du får besöka universitet, företag och forskningsstationer. Du får även stor kännedom om olika branscher och yrken genom att forskare, entreprenörer och läkare är mentorer och föreläsare.

Motiverande studiemiljö

Du kommer få utföra laborationer och andra projekt inom fysik, kemi och biologi i moderna och välutrustade laborationssalar. Här får du testa såväl traditionella laborationsmetoder som modernare datorbaserademätmetoder. All undervisning handleds av kompetenta och engagerade lärare som har erfarenhet från både forskning och näringsliv. Studiemiljön karaktäriseras av nytänkande och nyfikenhet vilket gör dig motiverad att förverkliga dina drömmar och mål.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas Privata Gymnasium Lund
Biskopsgatan 7
22362 Lund

ProCivitas Lund - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas ligger mitt på Lunds universitetsområde i före detta Anatomiska institutionen. Skolans personal är välutbildad och engagerad. Vi har som ambition att ge dig som elev de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina studier och ditt framtida yrke.  EntreprenörskapPå...

Läs mer om ProCivitas Privata Gymnasium Lund och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Procce
27 aug 2020
Stora möjligheter

Skolan ger dig stora möjligheter i framtida livet. Du kan få den karriär du vill ha. På skolan är de flesta engagerade och bryr sig om skolan vilket ger dig extra energi till at...

Visa hela
1/5
Henrik
23 jan 2020
Dumma hattar

Alla går runt i snobbkläder och mobbar mig för att jag inte går runt med skjorta varje dag. Värsta gymnasiet ever. De har på sig stora rund fula hattar. Gå inte på denna SD skola.

Sponsrad