Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

ProCivitas Privata Gymnasium Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 307,5
    (medelvärde: 321,6) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2021-01-19
2021-04-14

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet på ProCivitas i Lund är det utmärkta valet för dig som är intresserad av det naturvetenskapliga området och vill kombinera det intresset med entreprenörskap.

Utbildningens innehåll

På programmet får du djupgående kunskaper inom naturvetenskap, samtidigt som du även får lära dig mer om entreprenörskap. Ämnen som tas upp under programmets gång är programmering, genetik, logisk problemlösning, astronomi, klimatproblematik och företagande. Med andra ord får du en bred kunskapsbas att stå på och efter gymnasietiden är du väl förberedd för vidare studier inom det naturvetenskapliga området. Du kan även välja att fortsätta inom forskningsvärlden, välja att starta ett eget företag eller skapa egna uppfinningar.

Verklighetsförankrad utbildning

Du kommer att få stark verklighetsförankring på programmet, då du får besöka universitet, företag och forskningsstationer. Du får även stor kännedom om olika branscher och yrken genom att forskare, entreprenörer och läkare är mentorer och föreläsare.

Motiverande studiemiljö

Du kommer få utföra laborationer och andra projekt inom fysik, kemi och biologi i moderna och välutrustade laborationssalar. Här får du testa såväl traditionella laborationsmetoder som modernare datorbaserademätmetoder. All undervisning handleds av kompetenta och engagerade lärare som har erfarenhet från både forskning och näringsliv. Studiemiljön karaktäriseras av nytänkande och nyfikenhet vilket gör dig motiverad att förverkliga dina drömmar och mål.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som ProCivitas Privata Gymnasium Lund söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Reportage

Ung tjej med brunt hår står vid en buske

"Skolan lever verkligen upp till mina förväntningar"

Läs mer här ProCivitas Lund

Eleven Matilda Rennstam berättar om sina upplevelser av ProCivitas i Lund.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

ProCivitas privata gymnasium, Lund

ProCivitas Lund - Skolan där du själv äger drömmen!

ProCivitas är skolan som håller hög kvalitet och verkligen bryr sig om sina elever. Skolan ligger belägen mitt på Lunds universitetsområde i före detta Anatomiska institutionen. ProCivitas i Lund har som ambition att ge dig som elev de bästa förutsättningarna...


Läs mer om ProCivitas Privata Gymnasium Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

Biskopsgatan 7
22362 Lund

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Henrik
(1)
Alla går runt i snobbkläder och mobbar mig för att jag inte går runt med skjorta varje dag. Värsta gymnasiet ever. De har på sig stora rund fula hattar. Gå inte på denna SD skola.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från ProCivitas Privata Gymnasium Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Skolan lever verkligen upp till...

Eleven Matilda Rennstam berättar om sina upplevelser av ProCivitas i Lund.

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: