Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 239,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 239,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap

På naturvetenskapsprogrammet ligger tyngdpunkten på matematik, biologi, fysik och kemi. Undervisningen är såväl teoretisk som praktisk. Förutom intressanta och givande lektioner får du genom eget fördjupningsarbete, fältarbete och laborationer själv undersöka olika frågeställningar. Våra klassrum har både teknisk och laborativ utrustning av hög kvalitet. 

Vi är måna om att du ska få en god förståelse, bland annat genom egna upplevelser. Vi gör utflykter, resor och studiebesök. (Bland annat åker vi iväg och övernattar på en skärgårdsö). Den breda allmänbildning som programmet erbjuder ger goda förutsättningar för dina fortsatta studier vid högskola eller universitet.

På naturvetenskapsprogrammet är studietakten hög och du måste vara beredd att lägga tid på dina studier. Inriktningen innehåller matematik 1-5 där du även har möjlighet att läsa kursen matematik specialisering. Du kan också välja naturvetenskaplig specialisering. Dessa kurser gör dig extra väl förberedd för studier högre studier.

I kursen fysik 2 brukar vi åka i väg till Gröna Lund för att göra fysiklaborationer på åkattraktionerna, vilket upplevs som spännande, kul och lärorikt.

Delta i Matte-SM

Du får också som elev på Rönninge gymnasium möjligheten att delta i Matte-SM.
Våra elever har chansen att göra sina gymnasiearbeten på Forskningsskolan på Stockholms universitet och i samarbete med KTH.Film om forskarskolan på SU. Vi skickar också regelbundet elever till andra sommarforskarskolor.

Möjligheter efter gymnasiet

Du blir väl förberedd inför högskolestudier i naturvetenskap eller teknik, men naturvetenskapsprogrammet är så pass brett att du blir behörig till de flesta utbildningarna.

Exempel på yrken som tidigare NA-elever arbetar med idag 

  • Läkare

  • Biolog

  • Civilingenjör

  • Högskoleingenjör

  • Lärare

  • Farmakolog

  • Arkitekt

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Salem

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rönninge Gymnasium
Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

DET HÄR ÄR RÖNNINGE GYMNASIUM

Rönninge gymnasium är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Vi strävar efter att ha en personlig atmosfär så att eleverna under sin tid hos oss skall nå sin fulla potential. Undervisningen som sker på Rönninge gymnasium är varierande och...

Läs mer om Rönninge Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad