Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 317,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 317,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Natur & Samhälle

Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle på ProCivitas

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle så fördjupar du dig även inom områden såsom biologi, geografi och samhällskunskap.

Om ProCivitas Naturvetenskapliga program

ProCivitas Naturvetenskapliga program har som ambition att ge dig en utbildning som kombinerar djupa kunskaper inom det naturvetenskapliga området med entreprenörskap och drivkraft. Kunskaperna från din utbildning kan du sedan direkt använda till vidare studier och forskning, att driva företag och projekt eller skapa egna uppfinningar och innovationer.

Vad ingår i utbildningen?

Utbildningen kommer att utrusta dig med begrepp och verktyg som tar dig både till universums yttersta gräns, men även in i atomens innersta kärna. Allt ifrån klimatproblematik, programmering, kunskap om företag, genetik, logisk problemlösning till astronomi med mera ingår i din utbildning.

Som en del av din utbildning kommer du att få besöka universitet, forskningsstationer och företag som kommer att ge en stark verklighetsförankring åt dina studier. du kommer även att få möta föreläsare och mentorer i form av läkare, forskare och entreprenörer som ger dig en direkt inblick i många olika branscher och yrkesområden.

I ProCivitas moderna välutrustade laborationslokaler kommer du att få studera naturens lagar under handledning av engagerade lärare med bred kompetens från både forskning och näringsliv. ProCivitas Naturvetenskapliga program bygger på att du skall få studera i en miljö präglad av nyfikenhet och nytänkande. Allt detta syftar till att du ska få en stark inre drivkraft som hjälper dig att förverkliga de drömmar och mål som du har.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas Privata Gymnasium Lund
Biskopsgatan 7
22362 Lund

ProCivitas Lund - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas ligger mitt på Lunds universitetsområde i före detta Anatomiska institutionen. Skolans personal är välutbildad och engagerad. Vi har som ambition att ge dig som elev de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina studier och ditt framtida yrke.  EntreprenörskapPå...

Läs mer om ProCivitas Privata Gymnasium Lund och visa alla program.

Sponsrad