Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

ProCivitas Privata Gymnasium Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 100 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 312,5
    (medelvärde: 324,7) * statistik från 2022

Film

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Natur & Samhälle

Om utbildningen

Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle på ProCivitas

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle så fördjupar du dig även inom områden såsom biologi, geografi och samhällskunskap.

Om ProCivitas Naturvetenskapliga program

ProCivitas Naturvetenskapliga program har som ambition att ge dig en utbildning som kombinerar djupa kunskaper inom det naturvetenskapliga området med entreprenörskap och drivkraft. Kunskaperna från din utbildning kan du sedan direkt använda till vidare studier och forskning, att driva företag och projekt eller skapa egna uppfinningar och innovationer.

Vad ingår i utbildningen?

Utbildningen kommer att utrusta dig med begrepp och verktyg som tar dig både till universums yttersta gräns, men även in i atomens innersta kärna. Allt ifrån klimatproblematik, programmering, kunskap om företag, genetik, logisk problemlösning till astronomi med mera ingår i din utbildning.

Som en del av din utbildning kommer du att få besöka universitet, forskningsstationer och företag som kommer att ge en stark verklighetsförankring åt dina studier. du kommer även att få möta föreläsare och mentorer i form av läkare, forskare och entreprenörer som ger dig en direkt inblick i många olika branscher och yrkesområden.

I ProCivitas moderna välutrustade laborationslokaler kommer du att få studera naturens lagar under handledning av engagerade lärare med bred kompetens från både forskning och näringsliv. ProCivitas Naturvetenskapliga program bygger på att du skall få studera i en miljö präglad av nyfikenhet och nytänkande. Allt detta syftar till att du ska få en stark inre drivkraft som hjälper dig att förverkliga de drömmar och mål som du har.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

ProCivitas Lund - Skolan där du själv äger drömmen!

ProCivitas är skolan som håller hög kvalitet och verkligen bryr sig om sina elever. Skolan ligger belägen mitt på Lunds universitetsområde i före detta Anatomiska institutionen. ProCivitas i Lund har som ambition att ge dig som elev de bästa förutsättningarna...


Läs mer om ProCivitas Privata Gymnasium Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

Biskopsgatan 7
22362 Lund

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från ProCivitas Privata Gymnasium Lund, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information