Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 325,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 325,0)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET, (NANAT) på ProCivitas i Helsingborg

Undrar du hur man löser ett brott med DNA-teknik? Vill du veta om klimathotet är en sanning eller myt? Vill du gå en bred utbildning som öppnar många vägar till intressanta utbildningar och yrken? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Du kommer att studera allt ifrån genetik och astronomi, till logisk problemlösning och kunskap om företag.

Om utbildningen

Att studera naturvetenskap är spännande och intressant när man får se, känna, höra och uppleva sambanden i naturen. Du kommer därför att få laborera mycket i våra moderna och välutrustade laborationslokaler. I den valbara CSI-kursen (Naturvetenskaplig specialisering) kommer du att använda och lära dig förstå många av de tekniker som används för att lösa brott av olika slag. Du som naturvetare har även möjlighet att inom ramen för Ung Företagsamhet -UF utveckla din entreprenörsanda och drivkraft – egenskaper som är en viktig del av ProCivitas profil.

Vid flera tillfällen under dina tre gymnasieår kommer du att få skapa egna projekt i samarbete med företag eller forskare. I dessa projekt arbetar du med aktuella ämnen som exempelvis miljö, energi och innovationer.

Miljön

På ProCivitas studerar du i en miljö präglad av nyfikenhet, kreativitet och nytänkande. Som en del av din utbildning kommer du därför att besöka universitet, forskningsstationer och företag som ger dina studier en stark verklighetsförankring.

Inrikningen Naturvetenskap

På ProCivitas erbjuds inriktningen naturvetenskap (NANAT) som ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningens kurser är:

 • Biologi 1
 • Filosofi 1
 • Fysik 1
 • Kemi 1
 • Moderna språk
 • Biologi 2
 • Fysik 2
 • Matematik 4
 • Kemi 2

Mål för gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för högskolestudier inom i första hand det naturvetenskapliga eller matematiska området. Det ska utföras på ett sådant sätt att eleven formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete som utgår från centrala kunskapsområden inom programmet. Gymnasiearbetet ska redovisas i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska. Eleven ska presentera och diskutera sitt arbete muntligt samt ge respons på andra gymnasiearbeten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Helsingborg

Höst

 • Klassrum
 • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas privata gymnasium Helsingborg
Södra Storgatan 11-13
252 23 Helsingborg

ProCivitas Helsingborg - vi utbildar samhällsbyggare

ProCivitas Helsingborg är skolan för dig med höga mål, du äger drömmen och vi ger dig verktygen att uppfylla den. Vi har en miljö som är präglad av god kvalitet och studiero. Hos oss kommer du att ställas inför situationer...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad