Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Naturvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan Costa del SolNaturvetenskap på Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska skolan i Spanien erbjuder Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap. Programmet riktar sig till dig som är intresserad av naturvetenskap, fysik, biologi, matematik och kemi. Det här är utbildningen för dig som tycker om utmaningar och varierat arbete!

På Naturvetenskapsprogrammet läser du matematik och de naturvetenskapliga ämnena fysik, kemi och biologi. På Svenska Skolan Costa del Sol får du lära dig att beskriva världen på ett naturvetenskapligt sätt. Du får experimentera och laborera under lektionerna.

Fågelskådning och val-safari

På Svenska Skolan Costa del Sol har du möjlighet till spännande exkursioner som fågelskådning och val-safari i Gibraltarsund.

Några kurser du läser på Naturvetenskapsprogrammet är:

  • Biologi 2 100p
  • Fysik 2 100p
  • Kemi 2 100p
  • Matematik 4 100p
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Profil

Profil på Svenska skolan – Costa del sol

Skolans profil tar sin utgångspunkt i att ta till vara de möjligheter det innebär att befinna sig i Spanien gällande språk, kulturmönster, idrottsaktiviteter etc för att på så sätt hjälpa våra elever att integrera sig i det spanska samhället. Man utgår från följande:

Spanska -  alla skolans elever läser spanska under sina år på Svenska Skolan Costa del Sol. Som gäststudent bor du i en spansk värdfamilj för att på så sätt få en större inblick och förståelse för spanska levnadsförhållanden och villkor samt prata spanska varje dag med familjemedlemmarna.

Fördjupningskurs i spansk kultur - skolans gästelever i åk 2 och 3, i åk 1 om schemat så tillåter, läser kursen Humanistisk- & samhällsvetenskaplig specialisering där fokus ligger just på att få en större inblick och förståelse för det spanska samhället, den spanska kulturen och geografin samt möjliggör för ytterligare ett tillfälle att träna sig i och utveckla sina spanska språkfärdigheter.

Förberedelser inför DELE-examination - skolans gymnasieelever har möjlighet att få hjälp att förbereda sig för DELE-examen, en gemensam europeisk referensram för språk. 

Idrott och friluftsliv - det spanska klimatet gör det möjligt att utöva olika idrotter och friluftsaktiviteter året om. Utövar du någon idrott är det här ett bra tillfälle att kunna integrera sig med ungdomar i samma ålder. Personal på skolan kan oftast hjälpa till att komma i kontakt med en idrottsförening om du vill fortsätta utöva din sport här.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Svenska Skolan Costa del Sol
Avenida Acapulco 11
296 40 Fuengirola

Svenska Skolan Costa del Sol (El Colegio Sueco), är en av de största svenska utlandsskolorna i världen. Skolan ligger beläget på solkusten i den vackra staden Fuengirola med en 9 km lång strand. Svenska Skolan Costa del Sol är en...

Läs mer om Svenska Skolan Costa del Sol och visa alla program.

Sponsrad