Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskap på Skandinaviska Skolan i Madrid

Vill du plugga utomlands? På Skandinaviska Skolan i Madrid erbjuds Naturvetenskapsprogrammets inriktning Naturvetenskap som du kan tillgodoräkna dig i din svenska gymnasieexamen. Här får du en bra grund för vidare studier efter att du tagit studenten. Du läser de naturvetenskapliga ämnena biologi, fysik och kemi samt matematik och förbereds för studier inom en bredd av ämnesområden och framför allt de naturvetenskapliga och tekniska.

Spanska ingår som obligatoriskt ämne

Under utbildningen får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och att laborera och experimentera. På Skandinaviska Skolan i Madrid läser du spanska som obligatoriskt ämne och språket erbjuds på alla nivåer. Du rekommenderas också läsa idé- och kulturhistoria eller humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Båda ämnena fokuserar på Spanienkunskap och innehåller både teoretiska studier och intressanta studiebesök. Alla ämnen utom engelska och spanska ges på svenska.

Eftersom skolans gästelever kommer från många olika skolor i Sverige kan man inte garantera att du får läsa exakt samma ämnen som du skulle gjort hemma, men i de fall då det önskas löser skolan det med din skola i Sverige.

De nationella proven från Sverige ges i matematik, engelska och svenska.

Välkommen med din intresseanmälan!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Madrid

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Skandinaviska Skolan i Madrid
Camino Ancho 14
28109 La Moraleja Madrid

Tänk dig en skola med svenska program och en gymnasieexamen som du får tillgodoräkna dig precis som i Sverige – men i Europas soligaste huvudstad! En skola omgiven av värme, god mat ett trevligt folk och det vackra spanska språket....

Läs mer om Skandinaviska Skolan i Madrid och visa alla program.

Sponsrad