Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Skandinaviska Skolan i Madrid

Vill du plugga ett av dina gymnasieår utomlands? Hos Skandinaviska Skolan i Madrid kan du välja att utföra din första, andra eller tredje årskurs i Spanien. Skolan erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Samhällsvetenskap.

Få en svensk gymnasieexamen - i Spanien!

Utbildningen ska ge en bra grund för fortsatt utbildning inom främst områdena samhällsvetenskap, humaniora eller ekonomi, men du kan läsa vidare inom andra områden också efter att ha läst Sam.

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet på Skandinaviska Skolan i Madrid får du en svensk studentexamen, vilket innebär att du får behörighet att söka till samtliga universitet i Norden, precis som om du läst utbildningen i Sverige.
De nationella proven från Sverige ges i matematik, engelska och svenska. 

Spanska och Spanienkunskap på schemat

Under läsåret är du garanterad 800 poäng. Spanska är obligatoriskt ämne och erbjuds på alla nivåer. Skolan rekommenderar också att alla gästelever läser antingen Idé- och kulturhistoria eller Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Båda kurserna fokuserar på Spanienkunskap och innehåller både teoretiska studier och spännande studiebesök. Undervisningen ges på svenska i alla ämnen utom engelska och spanska.

Eftersom skolans elever kommer från många olika svenska gymnasieskolor kan man inte garantera att du får exakt samma kurser som i Sverige, men i vissa fall kan Skandinaviska Skolan och hemskolan göra gemensamma lösningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Madrid

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Skandinaviska Skolan i Madrid
Camino Ancho 14
28109 La Moraleja Madrid

Tänk dig en skola med svenska program och en gymnasieexamen som du får tillgodoräkna dig precis som i Sverige – men i Europas soligaste huvudstad! En skola omgiven av värme, god mat ett trevligt folk och det vackra spanska språket....

Läs mer om Skandinaviska Skolan i Madrid och visa alla program.

Sponsrad