Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Skandinaviska Skolan i Madrid
Programinformation
Madrid
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Skandinaviska Skolan i Madrid, Spanien

Samhällsvetenskap på Skandinaviska Skolan i Madrid

Samhällsvetenskapsprogrammet på Skandinaviska Skolan i Madrid är sökbart för dig som vill börja läsa årskurs ett på gymnasiet, eller som redan börjat läsa ettan eller tvåan på Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolan erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Samhällsvetenskap.

Få en svensk gymnasieexamen - i Spanien!

Utbildningen ska ge en bra grund för fortsatt utbildning inom främst områdena samhällsvetenskap, humaniora eller ekonomi, men du kan läsa vidare inom andra områden också efter att ha läst Sam.

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet på Skandinaviska Skolan i Madrid får du en svensk studentexamen, vilket innebär att du får behörighet att söka till samtliga universitet i Norden, precis som om du läst utbildningen i Sverige.
De nationella proven från Sverige ges i matematik, engelska och svenska. 

Spanska och Spanienkunskap på schemat

Under läsåret är du garanterad 800 poäng. Spanska är obligatoriskt ämne och erbjuds på alla nivåer. Skolan rekommenderar också att alla gästelever läser antingen Idé- och kulturhistoria eller Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Båda kurserna fokuserar på Spanienkunskap och innehåller både teoretiska studier och spännande studiebesök. Undervisningen ges på svenska i alla ämnen utom engelska och spanska.

Eftersom skolans elever kommer från många olika svenska gymnasieskolor kan man inte garantera att du får exakt samma kurser som i Sverige, men i vissa fall kan Skandinaviska Skolan och hemskolan göra gemensamma lösningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Skandinaviska Skolan i Madrid

Tänk dig en skola med svenska program och en gymnasieexamen som du får tillgodoräkna dig precis som i Sverige – men i Europas soligaste huvudstad! En skola omgiven av värme, god mat ett trevligt folk och det vackra spanska språket....


Läs mer om Skandinaviska Skolan i Madrid och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skandinaviska Skolan i Madrid

Camino Ancho 14
28109 La Moraleja Madrid

 Visa telefonnummer
www.escandinavo.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Skandinaviska Skolan i Madrid, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information