Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Svenska Skolan i Paris
Programinformation
Paris
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2019-11-18
2019-11-19
2019-11-21
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du plugga utomlands? Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du veta mer om samhället i dagsläget och hur det utvecklas? Då ska du läsa samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris. Du kan välja att studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP.

Inriktning Samhällsvetenskap

Inriktningen Samhällsvetenskap passar dig som vill lära dig mer om hur vår omvärld fungerar. Du får bredda, fördjupa och utveckla dina kunskaper om hur vårt och andra samhällen fungerar politiskt, socialt, religiöst och kulturellt. Du kommer få fördjupad kunskap inom dagsaktuella frågor och globala händelser.

På inriktning samhällskunskap har du möjlighet att läsa:

  • Geografi 1
  • Historia 2a
  • Religionskunskap 2
  • Samhällskunskap 2
  • Samhällskunskap 3

Praktisera på en fransk arbetsplats

Som ett av kursmomenten i ämnet franska ingår det en veckas praktik på en fransk arbetsplats. Genom att vara ute på praktik kommer du få insikter i det franska arbetslivets villkor utifrån ett internationellt perspektiv. Praktikperioden innebär ett tillfälle för dig att tillämpa dina kunskaper i franska, då du kommer få använda språket i verkliga arbetssituationer.

Svenska Skolan i Paris erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker. Redovisningen av praktiken sker både på franska och svenska.

Internationell prägel på utbildningen

Undervisningen på gymnasiet är förlagd till den franska skolan Saint Dominique som ligger väster om Paris centrum, i kommunen Neuilly-sur-Seine. Även om de svenska gymnasisterna följer svenska styrdokument är omgivningen helfransk och rika tillfällen ges att få kontakter, prata franska och få en inblick i en vanlig fransk skolas vardag.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Läs mer Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....


Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Samuel och Linn berättar om gymn...

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Läs mer