Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Svenska Skolan Costa del Sol
Programinformation
Fuengirola
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Läs ett år av Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan Costa del Sol i Spanien!Samhällsvetenskap på Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska  Skolan – Costa del Sol erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap. Samhällsvetenskapsprogrammet är rätt gymnasieprogram för dig som vill läsa mer om ämnen som samhällskunskap, historia och religion.

Lär dig källkritik och att sovra information

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Samhällsvetenskap fokuserar framför allt på det samhällsvetenskapliga området. Du får lära dig att analysera samhället historiskt, ekonomiskt och socialt. Du får också lära dig att tänka kritiskt. Du får själv vara med och utforma din egen utbildning.

Några kurser på programmet:

  • Geografi 1 100p 
  • Historia 2a 100p
  • Religionskunskap 2 50p
  • Samhällskunskap 2 100p 
  • Samhällskunskap 3 100p
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Profil

Profil på Svenska skolan – Costa del sol

Skolans profil tar sin utgångspunkt i att ta till vara de möjligheter det innebär att befinna sig i Spanien gällande språk, kulturmönster, idrottsaktiviteter etc för att på så sätt hjälpa våra elever att integrera sig i det spanska samhället. Man utgår från följande

Spanska -  alla skolans elever läser spanska under sina år på Svenska Skolan Costa del Sol. Som gäststudent bor du i en spansk värdfamilj för att på så sätt få en större inblick och förståelse för spanska levnadsförhållanden och villkor samt prata spanska varje dag med familjemedlemmarna.

Fördjupningskurs i spansk kultur - skolans gästelever i åk 2 och 3, i åk 1 om schemat så tillåter, läser kursen Humanistisk- & samhällsvetenskaplig specialisering där fokus ligger just på att få en större inblick och förståelse för det spanska samhället, den spanska kulturen och geografin samt möjliggör för ytterligare ett tillfälle att träna sig i och utveckla sina spanska språkfärdigheter.

Förberedelser inför DELE-examination - skolans gymnasieelever har möjlighet att få hjälp att förbereda sig för DELE-examen, en gemensam europeisk referensram för språk. 

Idrott och friluftsliv - det spanska klimatet gör det möjligt att utöva olika idrotter och friluftsaktiviteter året om. Utövar du någon idrott är det här ett bra tillfälle att kunna integrera sig med ungdomar i samma ålder. Personal på skolan kan oftast hjälpa till att komma i kontakt med en idrottsförening om du vill fortsätta utöva din sport här.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska Skolan (El Colegio Sueco), Costa del Sol är en av de största utlandsskolorna i världen. Skolan ligger vackert beläget på Solkusten i den vackra staden Fuengirola med en 9 km lång strand. Svenska skolan i Costa del Sol är...


Läs mer om Svenska Skolan Costa del Sol och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan Costa del Sol

Avenida Acapulco 11
296 40 Fuengirola

 Visa telefonnummer
www.skolan.es

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Svenska Skolan Costa del Sol, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information