Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 234,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 234,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kunskapsgymnasiet Västerås

Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Västerås

Ban Ki-Moon, generalsekreterare i FN och Katrine Kielos, dabattör och författare har vitt skilda yrken men är båda kända samhällsvetare. Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen. Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Västerås har du goda förutsättningar att bli en vass samhällsvetare. Under ditt första år på utbildningen läser du samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag.

Studera människors beteende

Inriktningen Beteendevetenskap passar dig som är intresserad av människans utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får studera människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. I Inriktningen ingår kurser inom ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation.

Kunskapsgymnasiet ger dig verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering samt välfärds- och genusfrågor. Du lär dig att granska fakta och statistik samt utvecklar din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vill du fortsätta studera på universitet eller högskola efter gymnasiet har du många möjligheter. Du kan exempelvis läsa vidare till lärare, psykolog, journalist, marknads­förare, statsvetare eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Natureleven Sidra: ”Min studiecoach stöttar mig alltid”

Kunskapsgymnasiet Västerås

Hon pluggar natur, vill bli läkare och valde Kunskapsgymnasiet Västerås på grund av sin syster, som gått där tidigare.
- Hon berättade att det här är en skola där lärarna fokuserar på varje elev, säger Sidra.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kunskapsgymnasiet Västerås
Port- Anders gata 1
722 12 Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet Västerås får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i...

Läs mer om Kunskapsgymnasiet Västerås och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
M
29 feb 2016
Kunskapsgymnasiet

var en bra skola med engagerade lärare! Dock kunde informationsflödet vara bättre dvs att när en lärare tex var sjuk kunde man ha informerat om det på nätet så att elever som bo...

Visa hela
4/5
Natalie
15 dec 2014

Jag är jätte nöjd med skolan och undervisningen. Jag har aldrig haft så bra lärare som här och jag kommer definitivt sakna dem när jag tar studenten. Rekommenderar Kunskapsgymna...

Visa hela
4/5
Sarah
08 dec 2014

En skola där mina personliga mål sätts i fokus. Har jag några synpunkter eller frågor tas de alltid på allvar och lärarna finns där om jag behöver hjälp. Skolans lokaler är öp...

Visa hela
Sponsrad