Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kunskapsgymnasiet Västerås
Programinformation
Ort: Västerås
Antal elever: 24 (år 1)
Betyg: (5 Recensioner)
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 255,8
Lägsta: 172,5

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet VästeråsBeteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Västerås

Ban Ki-Moon, generalsekreterare i FN och Katrine Kielos, dabattör och författare har vitt skilda yrken men är båda kända samhällsvetare. Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen. Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Västerås har du goda förutsättningar att bli en vass samhällsvetare. Under ditt första år på utbildningen läser du samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag.

Studera människors beteende

Inriktningen Beteendevetenskap passar dig som är intresserad av människans utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får studera människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. I Inriktningen ingår kurser inom ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation.

Kunskapsgymnasiet ger dig verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering samt välfärds- och genusfrågor. Du lär dig att granska fakta och statistik samt utvecklar din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vill du fortsätta studera på universitet eller högskola efter gymnasiet har du många möjligheter. Du kan exempelvis läsa vidare till lärare, psykolog, journalist, marknads­förare, statsvetare eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Elev på Kunskapsgymnasiet Västerås

"Lärarna på skolan är underbara"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Västerås

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasierna kännetecknas av sitt unika arbetssätt, som sätter eleven i fokus, och att eleverna trivs så bra. Kunskaps­gymnasiet Västerås är en mycket omtyckt skola med skickliga och engagerade lärare. ”Eftersom alla lärare brinner för sina ämnen är det inte konstigt...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Västerås

Port- Anders gata 1
722 12 Västerås

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

M   |   2016-02-29
var en bra skola med engagerade lärare! Dock kunde informationsflödet vara bättre dvs att när en lärare tex var sjuk kunde man ha informerat om det på nätet så att elever som bodde på annan ort inte behövde åka dit i onödan dvs lång restid. Man hade kunnat utnyttja sin tid till studier. Men ph samtalen var bra. Men att ni ändra hur workshopen sk...
Visa hela
          (5)
Natalie   |   2014-12-15
Jag är jätte nöjd med skolan och undervisningen. Jag har aldrig haft så bra lärare som här och jag kommer definitivt sakna dem när jag tar studenten. Rekommenderar Kunskapsgymnasiet Västerås till alla jag möter för att jag är så stolt och nöjd. Det är en skola där man aldrig behöver känna sig dåligt bemött av någon och man har en jätte bra konta...
Visa hela
          (4)
Sarah   |   2014-12-08
En skola där mina personliga mål sätts i fokus. Har jag några synpunkter eller frågor tas de alltid på allvar och lärarna finns där om jag behöver hjälp. Skolans lokaler är öppna och ljusa och för mig väldigt sköna att vistas i när jag pluggar. Om du är van att planera din studietid på egen hand och trivs med det tror jag arbetssättet på Kunsk...
Visa hela
          (4)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Lärarna på skolan är underbara"

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!

Läs mer