Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kunskapsgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 208,9) * statistik från 2019/20
Kunskapsgymnasiet Västerås

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Västerås

Ban Ki-Moon, generalsekreterare i FN och Katrine Kielos, dabattör och författare har vitt skilda yrken men är båda kända samhällsvetare. Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen. Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Västerås har du goda förutsättningar att bli en vass samhällsvetare. Under ditt första år på utbildningen läser du samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag.

Studera människors beteende

Inriktningen Beteendevetenskap passar dig som är intresserad av människans utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får studera människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. I Inriktningen ingår kurser inom ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation.

Kunskapsgymnasiet ger dig verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering samt välfärds- och genusfrågor. Du lär dig att granska fakta och statistik samt utvecklar din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vill du fortsätta studera på universitet eller högskola efter gymnasiet har du många möjligheter. Du kan exempelvis läsa vidare till lärare, psykolog, journalist, marknads­förare, statsvetare eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Elev på Kunskapsgymnasiet Västerås

"Lärarna på skolan är underbara"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Västerås

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås - fokus på kunskap

På Kunskapsgymnasiet Västerås sätter vi kunskap och utveckling i fokus. Med gedigna ämneskunskaper, studiecoachning individuellt och i grupp kommer du att få en utbildning som gör dig väl förberedd inför dina kommande högskolestudier. Hos oss får du möjlighet att utvecklas...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Västerås

Port- Anders gata 1
722 12 Västerås

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

M
(5)
var en bra skola med engagerade lärare! Dock kunde informationsflödet vara bättre dvs att när en lärare tex var sjuk kunde man ha informerat om det på nätet så att elever som bodde på annan ort inte behövde åka dit i onödan dvs lång restid. Man hade kunnat utnyttja sin tid till studier. Men ph samtalen var bra. Men att ni ändra hur workshopen sk...
Visa hela
Natalie
(4)
Jag är jätte nöjd med skolan och undervisningen. Jag har aldrig haft så bra lärare som här och jag kommer definitivt sakna dem när jag tar studenten. Rekommenderar Kunskapsgymnasiet Västerås till alla jag möter för att jag är så stolt och nöjd. Det är en skola där man aldrig behöver känna sig dåligt bemött av någon och man har en jätte bra konta...
Visa hela
Sarah
(4)
En skola där mina personliga mål sätts i fokus. Har jag några synpunkter eller frågor tas de alltid på allvar och lärarna finns där om jag behöver hjälp. Skolans lokaler är öppna och ljusa och för mig väldigt sköna att vistas i när jag pluggar. Om du är van att planera din studietid på egen hand och trivs med det tror jag arbetssättet på Kunsk...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Kunskapsgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Västerås
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
"Lärarna på skolan är underbara"

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: