Svenska Skolan Costa del Sol i Spanien

Välkommen till Svenska skolan – Costa del Sol i Andalusien

Svenska Skolan (El Colegio Sueco), Costa del Sol är en av de största utlandsskolorna i världen. Skolan ligger vackert beläget på Solkusten i den vackra staden Fuengirola med en 9 km lång strand. Svenska skolan i Costa del Sol är en liten skola med omkring 120 gymnasieelever fördelade på fem klasser. Av dessa är många gäststudenter från olika skolor i Sverige som oftast stannar ett läsår.

De flesta gästelever kommer i årskurs 2, men skolan tar emot gäststudenter i samtliga årskurser på gymnasiet. Att ta studenten i Spanien är ett oförglömligt minne för livet.

Lärarledda lektioner och handledning

Svenska Skolan i Costa del Sol arbetar med arbetslag vars främsta uppgift är att sätta eleven i fokus. Skolans schemaupplägg ger en unik möjlighet att få extra hjälp samtidigt som du garanteras handledning och lärarledd undervisning på alla lektioner. Utbildningarna som erbjuds är Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Skolan ligger i Spanien men arbetar efter svenska läroplaner. Läsårstiderna följer också de svenska men tar hänsyn till spanska helgdagar.

På Svenska skolan i Costa del sol jobbar man efter målsättningen att alla elever ska trivas och känns sig trygga. Det ska vara kul att gå på Spanska skolan! Skolan drivs som ett föräldrakooperativ, i nära samarbete med föräldrarna där beslutsvägarna är korta.

Lär dig spanska

Personalen på skolan är både från Sverige och Spanien. Skolans spansklärare, vaktmästare och lokalvårdare är spansktalande och du som elev uppmuntras också lära dig spanska på Svenska skolan för att kunna ta del av det spanska samhälle som du bor i.

Förutom det spanska språket får du även ta del av den spanska kulturen, samhällskunskapen och naturen. De viktigaste arbetsområdena är integration och internationalisering.

Är du intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan Costa del Sol, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska Skolan Costa del Sol på Facebook

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Svenska Skolan Costa del Sol.

Svenska Skolan Costa del Sol

Avenida Acapulco 11
296 40 Fuengirola

www.skolan.es

För att beställa information från Svenska Skolan Costa del Sol, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.