Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Svenska skolan Costa del Sol

Svenska Skolan Costa del Sol erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningar samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. Programmet är för dig som vill fördjupa dig i samhällsvetenskapliga ämnen och beteendevetenskap.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. I detta ingår kunskaper om människor som individer, som gruppmedlemmar och som deltagare i en samhällsgemenskap, samt om samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Fuengirola

Profil

Skolans profil tar sin utgångspunkt i att ta till vara de möjligheter det innebär att befinna sig i Spanien gällande språk, kulturmönster, idrottsaktiviteter etc för att på så sätt hjälpa våra elever att integrera sig i det spanska samhället.

Vi utgår från följande:

Spanska -  skolans elever läser spanska under sina år på Svenska Skolan Costa del Sol. Som gästelev bor du i en spansk värdfamilj för att på så sätt få en större inblick och förståelse för spanska levnadsförhållanden och villkor samt prata spanska varje dag med familjemedlemmarna.

Fördjupningskurs i spansk kultur - alla elever i åk 2 läser kursen Humanistisk- & samhällsvetenskaplig specialisering där fokus ligger på att få en större inblick och förståelse för det spanska samhället, den spanska kulturen och geografin. Kursen möjliggör även för att ytterligare träna sig i och utveckla sina spanska språkfärdigheter.

Idrott och friluftsliv - det spanska klimatet gör det möjligt att utöva olika idrotter och friluftsaktiviteter året om. Utövar du någon idrott är det här ett bra tillfälle att kunna integrera sig med ungdomar i samma ålder. Vi erbjuder idrottsspecialiserings kurser i dans och padel.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svenska Skolan Costa del Sol
Avenida Acapulco 11
296 40 Fuengirola

Välkommen till

Svenska Skolan Costa del Sol i Fuengirola har 55 års erfarenhet som svensk utlandsskola i Spanien och arbetar efter svenska läroplaner. Skolan erbjuder allt från de tidiga stegen i förskolan, från 3 års ålder, till gymnasiet. Vi sträcker oss över...

Läs mer om Svenska Skolan Costa del Sol och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Erik
05 mar 2019
Jättebra lärare

Programmet var jättebra och möjligheten att få egen hjälp fanns alltid hos lärarna. Man kände att de ville hjälpa en. Lärarna vill lära och var måna att vi elever lärde oss unde...

Visa hela
Sponsrad