Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Svenska Skolan Costa del Sol
Programinformation
Fuengirola
Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan Costa del SolSamhällsvetenskap på Svenska skolan Costa del Sol

Svenska Skolan Costa del Sol erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap. Programmet är för dig som vill läsa samhällskunskap, historia och religion. Du får också lära dig att tänka kritiskt. Du får själv vara med och utforma din egen utbildning.

Beteendevetenskap

På den beteendevetenskapliga inriktningen får du fördjupad kunskap om mänskligt beteende och om hur vi fungerar i olika sociala sammanhang.

På Samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig också analysera samhället historiskt, ekonomiskt och socialt. På programmet får du dessutom kunskap om källkritik och du lär dig sovra och granska information på ett kritiskt sätt innan den blir kunskap.

Några kurser du läser är:

  • Ledarskap och organisation 100p
  • Kommunikation 100p
  • Psykologi 2a 50p
  • Samhällskunskap 2 100p
  • Sociologi 100p

Profil

Profil på Svenska Skolan Costa del Sol

Skolans profil tar sin utgångspunkt i att ta till vara de möjligheter det innebär att befinna sig i Spanien gällande språk, kulturmönster, idrottsaktiviteter etc för att på så sätt hjälpa våra elever att integrera sig i det spanska samhället. Man utgår från följande

Spanska -  alla skolans elever läser spanska under sina år på Svenska Skolan Costa del Sol. Som gäststudent bor du i en spansk värdfamilj för att på så sätt få en större inblick och förståelse för spanska levnadsförhållanden och villkor samt prata spanska varje dag med familjemedlemmarna.

Fördjupningskurs i spansk kultur - skolans gästelever i åk 2 och 3, i åk 1 om schemat så tillåter, läser kursen Humanistisk- & samhällsvetenskaplig specialisering där fokus ligger just på att få en större inblick och förståelse för det spanska samhället, den spanska kulturen och geografin samt möjliggör för ytterligare ett tillfälle att träna sig i och utveckla sina spanska språkfärdigheter.

Förberedelser inför DELE-examination - skolans gymnasieelever har möjlighet att få hjälp att förbereda sig för DELE-examen, en gemensam europeisk referensram för språk. 

Idrott och friluftsliv - det spanska klimatet gör det möjligt att utöva olika idrotter och friluftsaktiviteter året om. Utövar du någon idrott är det här ett bra tillfälle att kunna integrera sig med ungdomar i samma ålder. Personal på skolan kan oftast hjälpa till att komma i kontakt med en idrottsförening om du vill fortsätta utöva din sport här.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska Skolan (El Colegio Sueco), Costa del Sol är en av de största utlandsskolorna i världen. Skolan ligger vackert beläget på Solkusten i den vackra staden Fuengirola med en 9 km lång strand. Svenska skolan i Costa del Sol är...


Läs mer om Svenska Skolan Costa del Sol och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan Costa del Sol

Avenida Acapulco 11
296 40 Fuengirola

 Visa telefonnummer
www.skolan.es

Recensioner

Erik
(5)
Programmet var jättebra och möjligheten att få egen hjälp fanns alltid hos lärarna. Man kände att de ville hjälpa en. Lärarna vill lära och var måna att vi elever lärde oss under åren jag gick på svenska skolan i costa del sol. Eftersom skolan inte är jättestor lärde man känna alla och det var en trygg stämning där alla kunde hänga med alla.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: