Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Svenska Skolan i Paris
Programinformation
Paris
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet och få en internationell upplevelse? Då ska du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska skolan i Paris. Utbildningen är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill lära dig mer om utvecklingen av samhället och våra beteenden.

Inriktning Beteendevetenskap

Den här inriktningen passar dig som är intresserad av hur människor fungerar i sociala sammanhang och hur vi som människor fungerar både som individer och i grupp. Läser du inriktning Beteendevetenskap får du kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang.

På inriktningen läser du kurser som:

  • Ledarskap och organisation
  • Kommunikation
  • Psykologi 2a
  • Samhällskunskap
  • Sociologi

Få en svensk gymnasieexamen i Paris

På Svenska Skolan i Paris kan du studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP. Skulle du välja att läsa ett år räknas utbildningen in i din svenska gymnasieexamen och du får tillgodoräkna dig hela utbildningsåret, vilket betyder att du fortsätter med nästa årskurs när du kommer tillbaka till Sverige och din hemskola.

     Sista ansökningsdatumet är 1 april 2023!     

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan i Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....


Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Svenska Skolan i Paris, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Samuel och Linn berättar om gymn...

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Läs mer