Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet och få en internationell upplevelse? Då ska du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska skolan i Paris. Utbildningen är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill lära dig mer om utvecklingen av samhället och våra beteenden.

Inriktning Beteendevetenskap

Den här inriktningen passar dig som är intresserad av hur människor fungerar i sociala sammanhang och hur vi som människor fungerar både som individer och i grupp. Läser du inriktning Beteendevetenskap får du kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang.

På inriktningen läser du kurser som:

  • Ledarskap och organisation
  • Kommunikation
  • Psykologi 2a
  • Samhällskunskap
  • Sociologi

Få en svensk gymnasieexamen i Paris

På Svenska Skolan i Paris kan du studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP. Skulle du välja att läsa ett år räknas utbildningen in i din svenska gymnasieexamen och du får tillgodoräkna dig hela utbildningsåret, vilket betyder att du fortsätter med nästa årskurs när du kommer tillbaka till Sverige och din hemskola.

     Sista ansökningsdatumet är 1 mars 2024!     

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Paris

Behörighet

För att bli behörig till Samhällsvetenskapsprogrammet måste du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällskunskap, geografi, religion, historia och fem ämnen till.

Elever som är bosatta i Paris med sina föräldrar har förtur. Vid beslut om antagning av gästelever tas hänsyn till om den sökandes studieprofil passar med skolans utbud av kurser. Hänsyn tas också till elevens mognad och förmåga att kunna anpassa sig till att bo, leva och studera i en annan kultur. Andra kriterier är lärares omdömen, elevens studiemotivation och personliga motivationsbrev. Den slutliga antagningen sker efter personliga intervjuer.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Svenska skolan - Paris är ett högskoleförberedande program.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Léa
06 okt 2023
Åk!

Att åka var det bästa beslut jag tagit! Om du har möjlighet att åka, gör det! En underbar upplevelse jag tar med mig hela livet. Träffat några av mina närmsta vänner på SSP, utv...

Visa hela
Svenska Skolan i Paris
9 rue Médéric
75017 Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 10 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique, där det svenska gymnasiet är inhyst. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell upplevelse, och ett minne för livet. Du...

Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Sponsrad