Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 264,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 264,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet med profil Uniform

På Bernadottegymnasiet i Göteborg får eleverna en teoretisk utbildning inom samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Utbildningen du läser på Bernadottegymnasiet inkluderar även en profil som kallas för Uniform. Det innebär att du här kommer att förberedas för en framtid inom något av uniformsyrkena.
Två av skolans hörnstenar är områdena kropp och själ samt idrott och hälsa. Det innebär att du under din studietid kommer att vara fysiskt aktiv och träna på samarbete och ledarskap ute i naturen.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningen är högskoleförberedande och du kommer läsa kurser inom bland annat samhällskunskap, psykologi, historia och religion. Med en inriktning mot beteendevetenskap får du lära dig mer om människan och vårt beteende i sociala sammanhang, både som individer och i grupp. Programmet är ett av de bredare du kan läsa och ger dig därför många valmöjligheter efter gymnasiet.

Ansökan till Bernadottegymnasiet

Om du funderar på att söka till Bernadottegymnasiet är det bra om du uppföljer följande intressen och kriterier:

  • Intresse för uniformsyrken
  • Intresserad av samhällsfrågor
  • Intresse för ledarskap och samarbete
  • Intresse för idrott, natur och friluftsliv

Kombinera med din idrott

Du kan på Bernadottegymnasiet kombinera dina studier på samhällsvetenskapsprogrammet med en idrott. Skolan erbjuder 16 olika idrottsutbildningar i samarbete med Katrinelundsgymnasiet. Du hittar alla idrottsutbildningar här.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bernadottegymnasiet Göteborg
Skånegatan 14
411 40 Göteborg

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap samt Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.  På Bernadottegymnasiet läser cirka 300 elever och skolan ligger centralt i Göteborg, granne med Ullevi och Scandinavium. Bernadottegymnasiet...

Läs mer om Bernadottegymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Bg3A
10 jun 2021
Underbar skola

En skola där alla lärare ser dig och ledningen kan alla elevers namn. De gör allt för att hjälpa en under skolgången och ser dig som individ! Kunde inte önskat mig en bättre sko...

Visa hela
5/5
S
10 jun 2021
Fantastiskt!

Supertrevliga lärare som möter ens behov på ett väldigt bra sätt och dessutom är väldigt engagerade. Det är en liten skola så elverna får en bra relation inte bara till lärare m...

Visa hela
5/5
Johan
10 jun 2021
Sväng dig in på skånegatan

Utbildningen har varit underbar ,du som gillar att vara I skogen och paddla ,bygga bivaker och tälta så är denna skolan perfekt för dig. Gillar du att ställa känsliga frågor til...

Visa hela
Sponsrad