Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Bernadottegymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Sam uniform på Bernadottegymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet med profil Uniform

På Bernadottegymnasiet i Göteborg får eleverna en teoretisk utbildning inom samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Utbildningen du läser på Bernadottegymnasiet inkluderar även en profil som kallas för Uniform. Det innebär att du här kommer att förberedas för en framtid inom något av uniformsyrkena.
Två av skolans hörnstenar är områdena kropp och själ samt idrott och hälsa. Det innebär att du under din studietid kommer att vara fysiskt aktiv och träna på samarbete och ledarskap ute i naturen.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningen är högskoleförberedande och du kommer läsa kurser inom bland annat samhällskunskap, psykologi, historia och religion. Med en inriktning mot beteendevetenskap får du lära dig mer om människan och vårt beteende i sociala sammanhang, både som individer och i grupp. Programmet är ett av de bredare du kan läsa och ger dig därför många valmöjligheter efter gymnasiet.

Ansökan till Bernadottegymnasiet

Om du funderar på att söka till Bernadottegymnasiet är det bra om du uppföljer följande intressen och kriterier:

  • Intresse för uniformsyrken
  • Intresserad av samhällsfrågor
  • Intresse för ledarskap och samarbete
  • Intresse för idrott, natur och friluftsliv

Kombinera med din idrott

Du kan på Bernadottegymnasiet kombinera dina studier på samhällsvetenskapsprogrammet med en idrott. Skolan erbjuder 16 olika idrottsutbildningar i samarbete med Katrinelundsgymnasiet. Du hittar alla idrottsutbildningar här.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bernadottegymnasiet Göteborg

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap samt Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.  På Bernadottegymnasiet läser cirka 300 elever och skolan ligger centralt i Göteborg, granne med Ullevi och Scandinavium. Bernadottegymnasiet...


Läs mer om Bernadottegymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bernadottegymnasiet Göteborg

Skånegatan 14
411 40 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Bg3A

En skola där alla lärare ser dig och ledningen kan alla elevers namn. De gör allt för att hjälpa en under skolgången och ser dig som individ! Kunde inte önskat mig en bättre skola än denna.

S

Supertrevliga lärare som möter ens behov på ett väldigt bra sätt och dessutom är väldigt engagerade. Det är en liten skola så elverna får en bra relation inte bara till lärare men till andra klasser och skolledning. Superkul med uniformsinriktningen dessutom, med aktiviteter som byter av skolarbetet.

Johan

Utbildningen har varit underbar ,du som gillar att vara I skogen och paddla ,bygga bivaker och tälta så är denna skolan perfekt för dig. Gillar du att ställa känsliga frågor till uniformspersonal ,snacka om brobyggand med skolinformatörer från försvaret och vinna 5 kamper på gamla karantän öar så är det bara en bonus. Helt klart av de bättre sko...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Bernadottegymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bernadottegymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information