Visa gymnasium.se som: Mobil

Bernadottegymnasiet

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap samt Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet. 

På Bernadottegymnasiet läser cirka 300 elever och skolan ligger centralt i Göteborg, granne med Ullevi och Scandinavium. Bernadottegymnasiet ligger på Skånegatan 18.

Om du är en person som tagit ställning mot mobbning, skadegörelse, rasism, främlingsfientlighet och har ett intresse för natur, friluftsliv, motion och hälsa kommer Bernadottegymnasiet att passa dig som handen i handsken.

Naturvetenskapsprogrammet

Vårt naturvetenskapsprogram vänder sig till dig som är studiemotiverad och gillar att vara ute i naturen. Redan i uppstarten får du känna på friluftslivet, något som kommer att genomsyra dina år på skolan.

Inriktningen ger dig en bra grund att stå på inför fortsatta studier på högskolor eller universitet. Du får fördjupade kunskaper inom ämnena matematik, kemi och biologi och blir behörig att läsa vidare på vilken inriktning du vill inom den naturvetenskapliga sektorn.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Har du någon gång funderat på hur det är att vara polis? Eller hur det är att jobba på räddningstjänsten, inom försvaret, eller på kustbevakningen? På Bernadottegymnasiet kommer du som har de tankarna säkerligen att trivas.

Tack vare Bernadottegymnasiets samarbete med olika yrkesgrupper får du som elev här en aktiv utbildning. Under din tid på skolan kommer du att få en god inblick i uniformsyrkenas vardag, samtidigt som du får behörighet att kunna fortsätta dina studier på en högre nivå efter gymnasiet.

Teknikprogrammet

Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt - det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Utbildningen ska visa på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar också om hur vi använder och förhåller oss till tekniken. Inte minst gäller detta kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser, frågor som ofta löses genom samarbete mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. På teknikprogrammet deltar vi i skolsteget tillsammans med Volvokoncernen. Skolstegets syfte är att visa hur brett och intressant ingenjörsyrket kan vara. 

En utbildning för alla!

På Bernadottegymnasiet ställs krav på dig som elev. Samtidigt jobbar skolan för att alla elever på Bernadottegymnasiet ska synas och utvecklas efter sin egen förmåga.

Träna kropp och sinne

Under din tid på Bernadottegymnasiet får du både en teoretisk utbildningen och möjlighet att vara fysiskt aktiv. Vi tränar på samarbete och ledarskap ute i naturen för att förbereda dig för en framtid inom ett uniformsyrke eller vidare studier. Kropp och själ samt idrott och hälsa är två av Bernadottegymnasiets hörnstenar.

Kombinera idrott och studier

Om du utövar en idrott har du möjlighet att kombinera din idrott med studier på Bernadottegymnasiet. Skolan erbjuder samma idrotter som på systerskolan Katrinelundsgymnasiet.


Är du intresserad och vill veta mer om Bernadottegymnasiet Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Bernadottegymnasiet Göteborg

Video

Vi förbereder dig för universitet och högskola. Vi ger dig en inblick i uniformsyrke, polis, brandman, militär, tulltjänsteman, kustbevakare och möjliggör din satsning på elitidrott. Sök till Bernadottegymnasiet!

   

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Bernadottegymnasiet Göteborg.

Hitta till skolan

Bernadottegymnasiet Göteborg

Skånegatan 14
411 40 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Bg3A
En skola där alla lärare ser dig och ledningen kan alla elevers namn. De gör allt för att hjälpa en under skolgången och ser dig som individ! Kunde inte önskat mig en bättre skola än denna.
S
Supertrevliga lärare som möter ens behov på ett väldigt bra sätt och dessutom är väldigt engagerade. Det är en liten skola så elverna får en bra relation inte bara till lärare men till andra klasser och skolledning. Superkul med uniformsinriktningen dessutom, med aktiviteter som byter av skolarbetet.
Filip
Aldrig har jag, i en skola, funnit en sådan gemenskap och familjärkänsla såsom på bernadottegymnasiet. Redan under de första veckorna skapas relationer som kommer att vara livet ut. Med sorg i mitt hjärta lämnar jag skolan för fortsatta studier, men föralltid kommer min tid där finnas inom mig med alla lärdomar jag har dragit från både elever oc...
Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 9 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Bernadottegymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bernadottegymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information