Bernadottegymnasiet Göteborg

Bernadottegymnasiet

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Har du någon gång funderat på hur det är att vara polis? Eller hur det är att jobba på räddningstjänsten, inom försvaret, eller på kustbevakningen? På Bernadottegymnasiet kommer du som har de tankarna säkerligen att trivas. Om du är en person som tagit ställning mot mobbning, skadegörelse, rasism, främlingsfientlighet och har ett intresse för natur, friluftsliv, motion och hälsa kommer Bernadottegymnasiet att passa dig som handen i handsken.

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap samt Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap. Båda programmen har profilen uniform och går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.

På Bernadottegymnasiet läser idag cirka 190 elever och skolan ligger centralt i Göteborg, granne med Ullevi och Scandinavium. Bernadottegymnasiet ligger i samma lokaler som Munkebäcksgymnasiet på Skånegatan 18.

Uniformsyrken

Tack vare Bernadottegymnasiets samarbete med olika yrkesgrupper får du som elev här en aktiv utbildning. Under din tid på skolan kommer du att få en god inblick i uniformsyrkenas vardag, samtidigt som du får behörighet att kunna fortsätta dina studier på en högre nivå efter gymnasiet.

En utbildning för alla!

På Bernadottegymnasiet ställs krav på dig som elev. Samtidigt jobbar skolan för att alla elever på Bernadottegymnasiet ska synas och utvecklas efter sin egen förmåga. Då många uniformsyrken har en ojämn fördelning när det gäller kön och etnisk bakgrund uppmuntras tjejer och ungdomar med invandrarbakgrund att söka till skolan.

Träna kropp och sinne

Under din tid på Bernadottegymnasiet får du dels en teoretisk utbildning inom samhällsvetenskapsprogrammet. Men du får också vara fysiskt aktiv och träna på samarbete och ledarskap ute i naturen för att förbereda dig för en framtid inom ett uniformsyrke. Kropp och själv samt idrott och hälsa är två av Bernadottegymnasiets hörnstenar.

Kombinera idrott och studier

Om du utövar en idrott har du möjlighet att kombinera din idrott med studier på Bernadottegymnasiet. Skolan erbjuder samma idrotter som på systerskolan Katrinelundsgymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bernadottegymnasiet Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Bernadottegymnasiet Göteborg

Högskoleförberedande program
Samhällsvetenskapsprogrammet Ort Recensioner
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Göteborg
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Göteborg

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bernadottegymnasiet Göteborg.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till Bernadottegymnasiet Göteborg

Bernadottegymnasiet Göteborg

Skånegatan 14

goteborg.se

Forum om Bernadottegymnasiet Göteborg

Här kan du ställa frågor om Bernadottegymnasiet Göteborg och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 riksintag 2015-09-15   lt jag vill veta om ni har riksintag på bernadottsgymnaiet (uniform) Lena Studie- och yrkesvägledare på Sätilaskolan, Mark
Sida:

» Ställ ny fråga