Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 52 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 248,1
    (Lägsta: 217,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-30
2020-01-22
2020-04-21

Om utbildningen

Beteendevetenskap med Kriminologi-profil på DBGY Stockholm Södra 

Samhällsvetenskapsprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger dig många valmöjligheter till vidare studier efter gymnasiet. På DBGY läser du samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap. 

En inriktning mot Beteendevetenskap innebär att du får lära dig mer om människan och hur vi agerar, tänker och känner i olika situationer. DBGY ger dig dessutom en fördjupad kunskap inom kriminologi och rättspsykologi då flera av kurserna i programmet präglas av profilen.

Kriminologi-profil

Kriminologi betyder läran om brottet och på profilen Kriminologi kommer du att få insikter i rättspsykologin där områden som intervju- och förhörsmetodik och lögnens psykologi är vanliga. Kriminologi och rättspsykologi studeras för att framställa olika teorier och förklaringar till särskilda händelser av brott. Om du väljer att läsa profilen Kriminologi får du exempelvis analysera DNA i kursen Naturkunskap och i kursen Psykologi analysera varför vissa människor begår brott.

När du tagit din examen från DBGY

Efter gymnasiet kan du som har ett intresse för polis-, juridik- och psykologiområdet välja att ta vidare dina studier på en högre nivå. Då Samhällsvetenskapsprogrammet är ett väldigt brett gymnasieprogram har du fler valmöjligheter till fortsatta studier inom andra områden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Att vara elev på DBGY Stockholm

Att vara elev på DBGY Stockholm

Läs mer DBGY Stockholm

Norea, Diana och Filip är alla elever på Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm. Läs mer om deras upplevelser på skolan här. 


Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

I nya fina lokaler i Enskededalen hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra. Här kommer du få en personlig utbildning där du som elev har möjlighet att påverka mycket. På DBGY Stockholm Södra ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Fyrvaktarkroken 13
121 32 Enskededalen

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Ajla Redzic
(5)
Bra skola om man är en bra elev helt enkelt. Fantastiskt bra gemenskap fantastiska lärare som erbjuder så mycket. Är så glad över att jag valde rätt skola och är så ledsen över att behöva lämna den i juni...
Sabet 3a
(4)
Är nöjd med sammanhållningen i skolan. Elever har mycket frihet i sitt lärande men får även den hjälpen som behövs för att kunna nå sina kunskapsmål och få en gyexamen. I och med att det är så få elever på skolan kan man få en bra relation med lärarna i kurserna och de flesta lärarna anpassar sig till varje elevs behov. Skolmaten är helt ok,...
Visa hela
kanye
(5)
En fantastisk bra rektor, Marcus Berglund, han har gjort skolan till en bättre plats sen dag 1. Han är verkligen ingen PR-konsult utan en målinriktad och välutbildad rektor som vill elevens bästa och absolut inte har någonting med PR-konsult att göra, en PR-konsult handlar om att jobba med medierelationer och lobbying och bidra till en positiv s...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 7 recensioner.
Reportage
Att vara elev på DBGY Stockholm

Norea, Diana och Filip är alla elever på Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm. Läs mer om deras upplevelser på skolan här. 

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer