Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"Lärarna på skolan är inte bara mina lärare, utan mina vänner"

Svenska Skolan Mallorca

William Lenander

William Lenander är 17 år och läser Ekonomiprogrammet. Han har ett stort intresse för frågor som rör ekonomi och har siktet inställt på att studera på Handelshögskolan efter studenten. 

Varför valde du Ekonomiprogrammet?

- Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av ekonomi och det har alltid fascinerat mig hur man kan förvandla lite pengar till mycket pengar, vilket har gjort att företag och aktier har blivit två av mina stora intressen. Det faktum att dessa två områdena är två av mina stora intressen samt att jag menar på att kunskap inom ekonomi och företagande kommer att kunna gynna mig i framtiden, gör att ekonomiprogrammet var ett självklart val för mig.  

Berätta lite kort om din utbildning!

- Vid studie av ekonomi på Svenska Skolans gymnasium diskuteras företagsuppbyggnad i form av affärsmodeller och marknadsföring, men efter önskemål från oss elever fördjupar vi oss även i börsen och handel av värdepapper som aktier, obligationer och terminer. Som följd av ett generellt sett globalt ökat intresse för kryptovalutor, diskuteras även detta, något jag personligen tycker är ytterst intressant. För att redovisa våra kunskaper för våra lärare arbetar vi frekvent med prov, inlämningar och presentationer, där jag anser presentationer, tal och föredrag vara det mest gynnande då jag fascineras av retorik och då konsten att tala på ett intressant sätt.

Hur är lärarna och lokalerna?

- Lärarna på skolan är inte bara mina lärare, utan mina vänner. På grund av att gymnasiet är så litet med ett totalt antal elever på 45 utvecklar man en mer personlig relation med lärarna, något jag är extremt tacksam för. Utöver att det berikar vardagen att komma in i klassrummet och det första man gör skämta med sin lärare som att det vore ens jämnåriga kompis, menar jag även på att utbildningen och inlärningsprocessen gynnas av att jag har en bra relation med mina lärare. 

Vilket är ditt drömjobb?

- När jag blir stor vill jag bygga upp ett stort företag. Inom vilken bransch vet jag inte än. Vad jag dock vet är att det ska vara en bransch jag tycker är rolig och brinner för. Eftersom att, jag lever i tron om att man kan inte bli bra på något man inte tycker är kul, vilket gör att mina intressen i framtiden är vad som kommer att bestämma inom vilket område företaget ska operera. 

Tror du att du kommer studera vidare?

 - På grund av mitt stora intresse för ekonomi, är jag för tillfället inställd på att studera på Handelshögskolan i Stockholm, en plats jag menar kommer bidra med mycket i min personliga utveckling och kommer att gynna mig i framtiden.  

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

- Det roligaste under utbildningen hittills skulle jag vilja hävda var en av dagarna när kryptomarknaden möttes av en stor motgång, som konsekvens av regleringar och yttranden från den Kinesiska staten, vars inflytande på marknaden är betydelsefullt. Läraren i företagsekonomi pausade lektionen och vi gick från att läsa 13 sidor i en bok, till att hela ekonomiklassen stod i ring och diskuterade finanspolitik på en internationell nivå och dess påverkan på likaså kryptomarknaden som börsen. Det var en speciell upplevelse då vi fick bevittna hur det vi läser om i de tjocka böckerna faktiskt hade betydelse i riktiga livet. Vi fick plötsligt ett smakprov av verkligheten och se vad våra kunskaper kunde bidra med, kunskaper som i framtiden förhoppningsvis kommer fungera som konkurrensmedel och leda till framgång. 

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

- Personligen menar jag på att det finns ett flertal orsaker att välja svenska skolans gymnasie, varav den främsta är det faktum att gymnasiet är så litet, vilket gör att man blir en väldigt sammansvetsad grupp där klasskamrater känns som syskon. Svenska skolan är inte bara en skola, utan en familj. Därtill har vi idrottsinriktning och själv spelar jag padel sex timmar varje vecka på skoltid.Läs mer om Svenska Skolan Mallorca

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Svenska Skolan Mallorca.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.