Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"Man blir som en liten familj där man lär känna alla"

Svenska Skolan Mallorca

Judith Belfrage

Judith Belfrage är 16 år gammal och läser Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning Beteende. Det passar henne utmärkt eftersom Judith har ett stort intresse för hur samhället och människor fungerar på djupet. 

Varför valde du Samhällsvetenskapliga programmet?

- Jag och min mamma ville testa något nytt och flyttade från Sverige till Mallorca. Jag valde att börja Svenska skolan Mallorca eftersom att jag tyckte det lät som en trevlig och liten skola med bra gemenskap och sammanhållning.
Samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen beteende passar mig utmärkt eftersom att jag tycker det är intressant att lära mig om hur samhället och människor fungerar på djupet. 

Berätta lite kort om din utbildning!

- Vi arbetar mycket självständigt vilket jag tycker är lärorikt inför framtiden och universitetsstudier. Men såklart finns det alltid tillgång till lärare som kan hjälpa en i alla ämnen. Vi har mycket inlämningar samt några prov som en koll att man har fattat det vi arbetar med.

Hur är lärarna och lokalerna?

- Jag går i gymnasiet som har en egen lokal. Lokalen är väldigt mysig med många ställen man kan sitta och umgås men också plugga på. Till exempel så finns det två balkonger, ett rastrum och en liten uteplats. Vi är få elever i klasserna. Det tycker jag är både mysigt och skönt eftersom man blir som en liten familj där man lär känna alla. Sedan har vi också lärare i varje ämne som lär ut bra och har mycket kunskap inom sitt ämne. Man har alltid tillgång att fråga lärarna när som helst och de ger alltid den hjälp man behöver. 

Vilket är ditt drömjobb?

- Eftersom att jag går inriktningen beteende hoppas jag att i framtiden jobba med något inom människors mående som till exemplen psykolog. Efter studenten kommer jag att kunna läsa vidare på universitet och därefter hoppas jag att det finns goda möjligheter till att jobba som psykolog. 

Tror du att du kommer att studera vidare?

- När jag har gått ut gymnasiet vill jag plugga vidare på ett universitet. Jag kommer vilja gå psykologprogrammet för att kunna jobba inom människors hälsa och mående.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

- Jag har många roliga minnen från gymnasiet men framförallt är det bästa att jag har fått så många nära vänner. Vi gör roliga utflykter för att komma närmare varandra. Mitt bästa minne är när vi var i Alcudia och klättrade samt badade. Där lärde jag känna alla och vi fick en fin gemenskap. 

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

- Jag skulle gärna rekommendera skolan till alla barn/ungdomar för just den fina gemenskapen och tillgång till kunskap. Det är en väldigt genuin och mysig skola där alla är vän med alla och accepterar varandra. Samhällsvetenskapliga programmet är det bästa programmet just eftersom man får en bred utbildning och lär sig mycket om hur samhället fungerar.Läs mer om Svenska Skolan Mallorca

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Svenska Skolan Mallorca.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.